RECTIFICARE Primăria dezinformează „Adevărul”. Tarifele Florisal la deszăpezire, mai mari cu 24%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Satu Mare a dezinformat redacția „Adevărul” cu privire la tarifele practicate de societatea Florisal la deszăpezire. Oficialii din Primărie au omis să includă TVA-ul în calculul efectuat. Gheorghe Munteanu, șeful Serviciului Administrarea Domeniului Public Privat, Servicii Publice din Primăria Satu Mare, sursa dezinformării, afirmă că sumele finale rămân neschimbate, în pofida omisiunii.

Tarifele deszăpezirii, prezentate redacției de Gheorghe Munteanu, nu conțineau TVA. Împrășiatul materialului antiderapant (sare și clorură de magneziu) a costat municipalitata 146 lei/tona (nu 118), stropitul preventiv cu soluție lichidă antipolei – 178 de lei tona (față de 144), materialul antiderapant solid (sarea) – 475 de lei tona (383 fără TVA), clorura de magneziu (antiderapant solid) – 2199 de lei tona (față de 1774 prezentați inițial).

Plugurile au costat 100 de lei pe oră

Curățatul zăpezii cu lame a costat Primăria 251 de lei pe oră, curățatul zăpezii cu tractoare cu lamă hidraulică – 109 lei ora și utilizarea utilajului de încărcat material antiderapant, 90 de lei ora. Florisal a mai încasat de la Primăria Satu Mare 37 de lei pentru fiecare metru cub de zăpadă ridicat de pe marginea drumului, iar prețurile pentru curățatul trotuarelor, pe suta de metri pătrați, în funcție de zăpadă, au fost  42 de lei la zăpada înghețată, 12,7 lei la cea afânată și 22,3 lei pentru zăpada îmbibată cu apă.

Citește aici <<Firma Florisal, îmbogățita iernii. Costurile astronomice ale deszăpezirii la Satu Mare>>

SUMELE RĂMÎN NESCHIMBATE, DE DOUĂ ORI MAI MARI CA LA CLUJ

Potrivit afirmațiilor lui Gheorghe Munteanu, în decembrie, municipalitatea a fost taxată cu 120.000 de lei pentru deszăpezire. Primăria a plătit către Florisal 751.000 de lei pentru deszăpezirea din ianuarie și alți 1.478.000 de lei pentru luna februarie. „Sumele pe care vi le-am prezentat inițial au rămas neschimbate, chiar dacă, dintr-o omisiune, tarifele nu conțineau TVA. V-am spus banii din facturi” explică Gheorghe Munteanu. În această iarnă, deszăpezirea Sătmarului a fost de două ori mai scumpă ca cea a Clujului.

Citește aici <<Firma Florisal, îmbogățita iernii. Costurile astronomice ale deszăpezirii la Satu Mare>>

 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite