Doru Tukacs - povestea liderului lumii interlope sătmărene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doru Tukacs a fost cercetat anul trecut în trei dosare penale, acuzat, printre altele, de şantaj, loviri şi alte violenţe, respectiv trafic de utilaje furate din străinătate. Cu toate acestea, el este liber.

Doru Tukacs, Nicolae Fuşle şi Bogdan Tărţan au fost prinşi în flagrant şi arestaţi în seara zilei de 10 mai 2011 pe o terasă din cartierul sătmărean Micro 17,  în timp ce încasau taxe de protecţie de la câteva persoane. În cursul lunii mai 2011, cei trei au pretins şi primit, prin ameninţare, de la mai mulţi sătmăreni, sume de bani cu titlul de „taxă de protecţie”. După flagrant, asupra celor trei bărbaţi, poliţiştii au găsit 7.600 de euro, 16.517 lei şi 941 de dolari. Iniţial, ei au fost arestaţi pentru 20 de zile, dar cinci zile mai târziu Tukacs şi Fuşle au mai primit nouă zile de arest. Tărţan a fost eliberat, dar consemnat să nu părăsească localitatea. Înainte să le expire mandatele de arestare, în 6 iunie procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare i-au trimis în judecată pe cei trei sub acuzaţiile de şantaj şi asociere în vederea săvârşirii unor infracţiuni: Dorel Tukacs pentru trei infracţiuni de şantaj şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, iar Nicolae Fuşle pentru patru infracţiuni de şantaj, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice precum şi lovire şi alte violenţe. În sarcina lui Bogdan Tărţan au fost reţinute trei infracţiuni de şantaj şi asociere.

Interlopii Tukacs, Fuşle şi Tărţan au fost arestaţi pentru 20 de zile

Doi ani şi trei luni de închisoare
La primul termen de judecată, din luna iunie 2011, cei trei şi-au recunoscut faptele, astfel încât Tukacs şi Fuşle au fost condamnaţi la câte doi ani şi trei luni de închisoare cu executare, iar Tărţan a primit un termen de opt luni de încercare, perioadă în care nu avea voie să recidiveze. La câteva zile după pronunţarea condamnărilor, Tukacs şi Fuşle au atacat sentinţa Judecătoriei Satu Mare. Recursul a ajuns pe mâna judecătorilor de la Curtea de Apel Oradea unde a primit termen de judecată pe 20 septembrie. Între timp, avocaţii celor doi au formulat cereri de înlocuire a măsurii arestului cu cea de a nu părăsi ţara, iar în cazul lui Tukacs, cererea a fost soluţionată şi admisă în 25 august. La procesul din 20 septembrie, magistrații curții de apel Oradea au decis suspendarea pedespselor celor trei și le-au dat termen de încercare de câte opt ani.

Vezi aici cum ameninţă şi iau taxe de protecţie liderii lumii interlope

Dosar de vătămare corporală gravă
Doru Tukacs a fost cercetat şi într-un dosar de vătămare corporală gravă. La sfârşitul lunii august 2008, Doru Tukacs şi Alexandru Cortean au fost surprinşi în timp ce se băteau pe o terasă din centrul municipiului Satu Mare. În urma bătăii, s-a ajuns la proces pentru vătămare corporală gravă. Cei doi s-au reclamat reciproc şi în dosar au ajuns atât ca victime, cât şi ca agresori. După 30 de înfăţişări la Judecătoria Satu Mare, instanţa l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, termen de încercare de patru ani pentru Tukacs şi la plata a 40.000 de lei daune faţă de Cortean, respectiv la şase luni de închisoare cu suspendare, termen de încercare doi ani şi şase luni pentru Cortean şi plata sumei de 10.000 de lei daune faţă de Tukacs.
Arestat pentru crimă organizată şi trafic de utilaje furate
În ianuarie 2011, Doru Tukacs, sătmăreanul Mircea Condor şi alte şapte de persoane din Alba şi Hunedoara au fost trimise în judecată de către procurorii DIICOT pentru trafic de utilaje furate şi constituirea unui grup infracţional organizat. Cei nouă au fost prinşi în 22 ianuarie la Deva, după ce în aceeaşi zi au vândut cu 40.000 de euro trei tractoare pe teritoriul Ungariei, utilaje estimate la 130.000 de euro. Ei au fost eliberaţi din arest în 8 martie, iar între timp procurorii DIICOT au mai identificat 23 de suspecţi în acelaşi caz, printre care un cetăţean italian, subcomisarul de poliţie Liviu Schiau, de la structura anti-crimă din Alba Iulia, şi pe şeful Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba, Ioan Tarnu.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite