UPDATE: Interlopii Tukacs, Fuşle şi Tărţan au fost arestaţi pentru 20 de zile. Ei au formulat recurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorel Tukacs, Bogdan Tărţan şi Nicolae Fuşle au fost arestaţi pentru 20 de zile. Aseară, în jurul orei 20.30 cei trei au fost prezentaţi magistraţilor de la Judecătoria Satu Mare cu propunere de arestare preventivă, iar verdictul s-a dat după miezul nopţii. Apărătorii lor au şi formulat recurs.

UPDATE, joi ora 8.30

Mandatele au fost emise pentru o singură infracţiune de şantaj, pentru care s-a organizat flagrantul. „În fapt este vorba de încă patru părţi vătămate, ceea ce înseamnă că vom solicita schimbarea încadrării juridice de la o infracţiune de şantaj la cinci astfel de infracţiuni săvârşite în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii unor infracţiuni”, spune prim-procurorul Ana Rusu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

image

Deşi mandatele de reţinere le-a expirat în jurul orei 22.00, după miezul nopţii cei trei şi apărătorii lor încă se aflau în faţa Palatului de Justiţie, aşteptând verdictul. După ce judecătorul a emis mandatele de arestare preventivă petnru 20 de zile, avocaţii au formulat imediat recurs, care urmează să se judece astăzi.

image

Vezi aici GALERIE FOTO de la flagrant

Doru Tukacs, Nicolae Fuşle şi Augustin Bogdan Tărţan au fost prinşi în flagrant în timp ce încasau sume mari de bani ca taxă de protecţie. Cei trei au fost reţinuţi şi audiaţi, iar astăzi se va decide dacă vor fi arestaţi preventiv.

image

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare au început urmărirea penală în cazul a trei interlopi sătmăreni. Doru Tukacs (40 de ani), Nicolae Fuşle (37 de ani) şi Augustin Tărţan (37 de ani) au fost prinşi în flagrant aseară, în jurul orei 22.00, într-un bar din cartierul Micro 17, în timp ce recuperau bani prin şantaj de la un grup de tineri.

image

„Pe numele celor trei au fost emise mandate de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca până în această seară să decidem dacă vor fi propuşi spre arestare preventivă sau nu”, spune Ana Rusu, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare.
În funcţie de probele adunate de anchetatori, respectiv de declaraţiile martorilor, ale părţilor vătămate şi ale inculpaţilor, procurorii vor solicita arestarea celor trei sau stabilriea altor măsuri preventive.

image

Şantajau tineri pentru recuperări
Procurorii susţin că cei trei sunt asociaţi de mai mult timp cu scopul de a comite diferite infracţiuni. Conform anchetatorilor, părţile vătămate care i-au denunţat pe Tukacs, Fuşle şi Tărţan au fost prejudiciate cu sume mari, de ordinul miilor de euro. Asupra celor trei bărbaţi, poliţiştii au găsit după flagrant 7.600 de euro, 16.517 lei şi 941 de USD. De asemenea, două autoturisme au fost consemnate pentru verificări.

image

Din primele cercetări rezultă că tinerii cereau taxe de protecţie. „Dacă în urma cercetărilor se decide trimiterea în judecată a celor trei persoane, iar aceştia se găsesc vinovaţi, ei riscă pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani pentru şantaj, respectiv de la 3 la 15 ani pentru asociere în vederea comiterii de infracţiuni”, mai spune Ana Rusu.
Cifre: 7.600 de euro, 16.517 lei şi 941 de dolari au fost găsiţi asupra suspecţilor.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite