BREAKING NEWS Consilierul municipal PDL Dumitru Godîncă, reținut de DNA pentru mită și tentativă la contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul local PDL Dumitru Godîncă (55 de ani), șeful sectorului Satu Mare al Societății Naționale de Transport Gaze Naturale (SNTGN) Transgaz SA a fost reținut azi de procurorii DNA, fiind acuzat de dare de mită și tentativă la contrabandă. Un alt angajat al societății este cercetat în același dosar și a fost de asemenea reținut de procurori.

UPDATE ORA 16.30

Cel de-al doilea reţinut este Ioan Paul, angajat la sectorul Satu Mare al S.C. Transgaz SA. Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada februarie – martie 2011, Dumitru Godîncă, şef sector Satu Mare la S.C. Transgaz S.A. şi Ioan Paul, angajat la sectorul Satu Mare al S.C. Transgaz S.A., „au pus în executare hotărârea de a introduce din Ucraina în România, în mod repetat, cantităţi de câte 200 de baxuri cu ţigări prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal”. Godîncă şi Paul au luat legătura cu doi angajaţi din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare şi le-au oferit peste 10.000 euro pentru ca aceştia să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să le permită introducerea în ţară a baxurilor cu ţigări. Pentru că Dumitru Godîncă nu a mai ajuns la o înţelegere cu furnizorii ţigărilor din Ucraina, întreg planul infracţional nu a mai fost finalizat. Celor doi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore.

Ora 14.00

Potrivit unor surse din cadrul Serviciului Teritorial Oradea al DNA, consilierul PDL a fost reținut dimineața iar cealaltă persoană în jurul orelor prânzului.

Dumitru Godîncă a devenit consilier municipal PDL în Consiliul Local Satu Mare la ultimele alegeri locale. Potrivit datelor postate pe site-ul Primăriei Satu Mare, în perioada 1982 – 1997, acesta a fost şef formaţie și adjunct şef sector la Distribuţia Gazelor Naturale Satu Mare și ocupă funcția de șef sector Satu Mare al SNTGN Transgaz SA din 1997. Consilierul este căsătorit și are o fiică în vârstă de 25 de ani. Godîncă deține trei autoturisme, un apartament de 120 de metri pătrați în Satu Mare, o garsonieră în Cluj și obține un venit anual de 78.000 de lei de la SNTGN, 8000 de lei de la firma GodCon pe care o deține și alți 7000 de lei din salariul de consilier municipal.

Dumitru Godîncă este cel de-al patrulea personaj marcant al PDL din Satu Mare vizat de DNA în ultimele patru luni. Fostul șef ARR Nicolae Jurj, fostul director adjunct al Direcției Generale a Finanțelor Publice Ioan Ulici și Mariana Popa, fost inspector școlar general al ISJ Satu Mare sunt de asemenea acuzați în dosare de trafic de influență și luare de mită aflate pe rolul instanțelor sătmărene, ultimii doi în același dosar. Jurj a fost condamnat. Urmăriți evoluția anchetei pe satu-mare@adevarul.ro

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV Satu Mare: Șeful ARR „circula“ mita pe filiera PDL

EXCLUSIV Secretele pedelistei Mariana Popa! Palat de 200.000 de euro, ascuns de fosta șefă a învățământului

Tăcere pe ruta șpăgii. Ulici și Popa l-au luat pe „NU“ în brațe

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite