Consilierul județean Ioan Nistor, amendat de ANI pentru lipsa declarației de avere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierul județean Ioan Nistor (dreapta)
Consilierul județean Ioan Nistor (dreapta)

Consilierul județean Ioan Nistor a fost amendat de Agnția Națională de Integritate cu 200 de lei pentru că nu și-ar fi completat declarația de avere. Nistor neagă acuzațiile. 

Consilierul județean Ioan Nistor (PDL) a intrat în istoria Consiliului Județean Satu Mare ca fiind primul consilier amendat pentru lipsa declarației de avere. Consilierul s-a revoltat în cadrul ședinței de Consiliu Județean desfășurată luni. Nistor a declarat că nu a primit actul de amendă și că a fost înștiințat de contabilă. Ciprian Fabian, purtătorul de cuvânt al instituției, a declarat că „situația este una fără precedent” și că Nistor constituie „o premieră în istoria Consiliului Județean Satu Mare”.

Ioan Nistor susține că nu are nimic de ascuns. „Mi-am depus declarația dar cu întârziere, m-am dus la consiliul județean nepregătit. Contabila mea are o problemă în familie, cand vine mâine voi duce dovada la consiliu. Am fost amendat doar pentru că am întârziat” a afirmat consilierul. Ioan Nistor, potent om de afaceri local, a devenit consilier județean în martie 2011, înlocuindu-l în forul de conducere al judeţului pe un alt om de afaceri, Marius Balaji. Societatea Pintea deținută de consilier a înregistrat o creştere constantă a cifrei de afaceri în ultimii ani, pe fondul unor relații comerciale dubioase cu statul, atingînd vârful în 2010, peste 10 milioane de lei.

Citește și articolul << Ioan Nistor şi merele „de aur“ >>

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite