Vitezomanul Hauptmann susţine proba orală la română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Hauptmann este programat să susţină prima probă de Bac la ora 12.45
Claudiu Hauptmann este programat să susţină prima probă de Bac la ora 12.45

Claudiu Hauptmann, elev în clasa a XII-a B la Liceul „Bastilia“, îşi învinge trecutul şi intră azi în bacalaureat, alături de colegii lui. Odată cu finalizarea anchetei tragediei pe care Claudiu Hauptmann a provocat-o în luna iulie, vitezomanul este examinat de profesori la proba de limba română.

Colegele sale care au murit în carnagiul de la Birda nu au mai prins, însă, examenul de maturitate. Părinţii victimelor sunt siguri acum că autorul tragediei s-a recuperat complet şi că poate face faţă şi instanţei de judecată, astfel încât să dea socoteală pentru faptele sale.

Povestea accidentului produs anul trecut este cunoscută de toţi elevii liceului în care învaţă vitezomanul. Atât prietenii băiatului, dar şi cei care doar au auzit de Claudiu Haptmann, spun lucruri frumoase despre tânăr. „Am auzit de Hauptmann, dar nu pot să spun că îl cunosc personal. Este tragic prin ce trece şi nu pot să mă pun în pielea lui”, a declarat Stănica Vintilă, una dintre colegele sale de liceu, elevă în clasa a X-a.

Direcţiunea şi profesorii se abţin de la orice comentariu legat de acest caz. „Nu este posibil să se fi recuperat complet după tragedia pe care a provocat-o. Depinde de la persoană la persoană. Cert este că ar fi putut să îşi amâne bacalaureatul. Probele orale cer multă stăpânire de sine”, spune Camelia Bojinescu, psiholog în cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Caraş-Severin.

Specialiştii îl compătimesc pe vitezoman

„Un astfel de eveniment te marchează pe viaţă şi te dezechilibrează emoţional. Dacă nu are sprijinul familiei şi pe cel al colegilor sunt şanse să nu se recupereze niciodată”, a adăugat specialistul. În ciuda spuselor psihologului, Claudiu Hauptmann s-a înscris la examenul de bacalaureat şi nici nu s-a pus problema să se facă pentru el vreo excepţie. „La Inspectoratul Şcolar nu s-a depus nicio cerere pentru amânarea probelor sau schimbarea orarului de susţinere a lor”, a declarat Dragoş Popa, secretarul comisiei judeţe de bacalaureat din Caraş-Severin.

La mai bine de jumătate de an de la producerea carnagiului din Banat, în care au murit şase oameni, autorităţile au finalizat ancheta, iar dosarul trebuie să ajungă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta. „Dosarul nu a ajuns la noi încă. Se pare că avocaţii au depus o cerere pentru efectuarea unei noi expertize”, susţine procurorul care se ocupă de caz, Jean Moraru.


„Hauptmann nu a ieşit până acum în evidenţă. Îşi vede de treabă“.
Adriana Stolojescu, elevă în clasa a XI-a



„Am auzit de accident. Pe Claudiu îl cunosc doar din vedere“.
Andreea Giurgescu, elevă în clasa a X-a



„Ştiu că este în clasa a XII-a şi am înţeles că este de treabă“.
Stănica Vintilă, elevă în clasa a X-a

Adriana Stolojescu
Andreea Giurgescu
Stănica Vintilă

Citeşte şi:

Ancheta carnagiului din Banat se apropie de final

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite