Ancheta carnagiului din Banat se apropie de final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Hauptmann a provocat un teribil accident rutier în urma căruia au murit şase oameni
Claudiu Hauptmann a provocat un teribil accident rutier în urma căruia au murit şase oameni

Claudiu Hauptmann, care a curmat şase vieţi, va ajunge curând în faţa instanţei. Familiile victimelor tragediei de la Birda salută finalizarea anchetei efectuate de poliţişti, dar cer justiţiei să facă dreptate. Până una alta, viaţa tânărului este una normală.

Dosarul carnagiului din Banat, soldat cu pierderea a şase vieţi omeneşti şi rănirea gravă a altor două persoane, ar fi trebuit să ajungă ieri pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta. După mai bine de şase luni de la cumplitul accident, poliţiştii au reuşit să strângă suficiente probe şi să refacă filmul evenimentelor, finalizând ancheta.


Avocaţii vitezomanului Claudiu Hauptmann au dat, însă, din nou totul peste cap, cerând o nouă expertiză, astfel că trimiterea tânărului în judecată va mai întârzia. „Dosarul nu a ajuns încă la noi. Este şi acum la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş. Se pare că unul dintre avocaţii învinuitului a cerut o nouă expertiză. Desigur, dosarul va trebui să ajungă la noi“, a declarat Jean Moraru, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta.


A văzut totul!


Potrivit familiilor victimelor, ancheta nu mai poate fi tergiversată prea mult, toate îndoielile anchetatorilor şi problemele ridicate de familia Hauptmann fiind risipite sau lămurite de un martor ocular al accidentului. „Am auzit că ar fi un martor cheie. Un şofer, aflat în trafic în acel moment, a declarat anchetatorilor că a fost depăşit de autoturismul condus de acest tânăr inconştient. Circula cu viteză foarte mare şi s-a angajat într-o altă depăşire. Atunci a văzut că din faţă venea altă maşină, s-a speriat, a tras de volan să iasă în decor, dar impactul nu a mai putut fi evitat. Lucrurile sunt clare: depăşire periculoasă, viteză excesivă, ploaie torenţială”, susţine Ion Roşian, tatăl majoretei Delia, care a sfârşit în urma tragediei.
Finalizarea anchetei reprezintă o palidă consolare pentru familiile îndoliate de Claudiu Hauptmann. „Tragedia din familia noastră şi a celorlalte victime rămâne şi este la fel de mare, chiar dacă instanţa îl va pedepsi aşa cum merită”, mai spune Roşian.

Aşteptăm pedepsirea lui, deşi doar Dumnezeu este în măsură să judece asta.
Doru Borlovan, tatăl lui Ştefan

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite