Traficanţii de droguri din Moroasa au fost iertaţi de ani grei de puşcărie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Manganu" s-a bucurat de clemenţa Curţii de Apel Timişoara
"Manganu" s-a bucurat de clemenţa Curţii de Apel Timişoara

Pedepsele primite de doi dintre tinerii reşiţeni condamnaţi de Tribunalul Caraş-Severin au fost reduse semnificativ de Curtea de Apel Timişoara. Ioan Floare va ieşi de după gratii în mai puţin de jumătate de an.

Toţi cei opt tineri reşiţeni reţinuţi în noiembrie 2009 de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri au fost condamnaţi în luna mai a acestui an de Tribunalul Caraş-Severin la pedepse cu închisoarea cuprinse între zece luni şi şapte ani şi jumătate. Ovidiu Rez, studentul de la Drept căzut victimă anturajului, a fost condamnat la zece luni de închisoare şi a ieşit deja de după gratii. Andrei Clavac, Ciprian Irimia, Ovidiu Imbrescu, Alin Ciobanu, Bogdan Izvonaru, Mihai Isac şi Ioan Floare au primit însă pedepse mult mai severe din partea judecătorilor cărăşeni.

Traficanţii de droguri din Moroasa şi-au aflat pedepsele

Reducere de pedeapsă
    Ioan Floare şi Bogdan Izvonaru au considerat că instanţa a fost prea aspră cu ei şi au cerut Curţii de Apel Timişoara reducerea pedepselor. Aici, au găsit clemenţa de care nu s-au putut bucura la Tribunalul Caraş-Severin. “Floare fusese condamnat la cinci ani de închisoare, dar am obţinut reducerea pedepsei la un an şi patru luni. Izvonaru a primit şi el o reducere, de la şapte ani, la patru ani şi jumătate”, a declarat Gheorghe Ciulei, avocatul celor doi.  Zis şi “Manganu”, Izvonaru a fost condamnat iniţial de Tribunalul Caraş-Severin la cinci ani de puşcărie. Fiind însă condamnat penal şi într-un dosar mai vechi pentru fals în declaraţii şi fals privind identitatea, magistraţii reşiţeni îi adăugaseră încă doi ani şi jumătate de închisoare.


Liderul traficanţilor a primit cea mai grea pedeapsă

image

Şapte ani şi jumătate pentru “Honda”
În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi inculpaţi în dosar, aceştia urmează să execute pedepsele dictate de Tribunalul Caraş-Severin. Astfel, Andrei Clavac, zis „Honda” va sta după gratii timp de şapte ani şi jumătate. Tot din cauza altor întâlniri ale lui cu legea penală, pentru că, pentru tafic de droguri a primit doar cinci ani de detenţie. Ciprian Irimia şi Alin Ciobanu au primit o pedeapsă privativă de libertate pe o perioadă de doi ani şi 11 luni, în timp ce, Mihai Isac va sta în închisoare un an şi jumătate.

Povestea traficantului sportiv din Moroasa

Droguri distruse
Instanţa a mai dispus confiscarea şi distrugerea a aproape jumătate de kilogram de rezină de canabis aflată la camera de corpuri delicte a DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin din drogurile predate de tineri. Celor opt le-au fost confiscaţi banii ridicaţi în momentul percheziţiilor, în total aproape 400 de lei, şi li s-a impus să plătească 1.000 lei fiecare, cheltuieli judiciare faţă de stat.

Traficanţii din Moroasa stau ani buni departe de lumea viselor

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite