Povestea traficantului sportiv din Moroasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au fost reţinuţi în urmă cu o lună
Tinerii au fost reţinuţi în urmă cu o lună

Alin Ciobanu este singurul în casa căruia poliţiştii nu au găsit droguri. Tânărul este student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Timişoara şi provine dintr-o familie modestă, din Govândari.Alin este un tânăr de 21 de ani şi este unul din cei cinsprezece traficanţi din Moroasa.

De asemenea, este unul dintre cei opt traficanţi din Moroasa care a ajuns după gratii. „Spre deosebire de ceilalţi, la Alin Ciobanu poliţiştii nu au găsit acasă niciun gram de drog. El este singurul în această situaţie”, a declarat avocatul tânărului, Ioan Iancu. La fel ca şi ceilalţi tineri „săltaţi” de poliţişti, Alin recunoaşte că îi place să consume droguri, însă susţine că nu poate fi vorba de traficat substanţe interzise.
Alin provine dintr-o familie modestă şi locuieşte în zona Govândari. „Eu ştiam că este un băiat normal, nu părea să aibă aşa probleme. Din câte ştiu eu, este şi student la Timişoara, cred că la educaţie fizică şi sport”, a spus I. Marian, un vecin.

Haşiş, bani şi maşini de lux
În urma descinderilor, mascaţii au descoperit jumătate de kilogram de haşiş, sume importante de bani, de ordinul miilor de lei, şi au confiscat un autoturism de lux. În ciuda acestui fapt, avocaţii tinerilor susţin că băieţii se întâlneau prieteneşte, la un consum colectiv, iar acuza procurorilor DIICOT de constituire a unui grup infracţional organizat iese din calcul. Ba mai mult, avocaţii au solicitat cercetarea tinerilor în stare de libertate, pentru că aceştia nu reprezintă un pericol social.

Tinerii cer să fie judecaţi în libertate
Pe data de 11 decembrie expiră mandatul de arestare al traficanţilor din Moroasa, emis de procurorii DIICOT, pentru o perioadă de 29 de zile. Cu o zi înainte, adică pe data 10 decembrie, instanţa a programat procesul celor opt tineri. Atunci, completul de judecată decide dacă le prelungeşte mandatul de arestare sau dacă tinerii vor fi cercetaţi în stare de libertate.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite