Şpăgarii de la Universitatea Hyperion rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Timişoara a admis astăzi recursul formulat de procurorii DNA şi Nicoleta Gumă, Eugen Tacotă şi Gheorghe Stancu, acuzaţi de trafic de influenţă şi luare de mită, rămân încă 30 de zile după gratii.

Citeşte şi:

Hunedorenii care vor să fie suplinitori au  fost testaţi la practică

Olivia Niţescu,profesoara cu titlu de cavaler

Tribunalul Timiş a hotărât în urmă cu două zile că Nicoleta Gumă, şefa filialei din Caransebeş a Universităţii Hyperion şi director al Muzeului de Etnografie din municipiul de pe Sebeş, Eugen Tacotă, consilier local la Oţelu-Roşu şi student al Universităţii Hyperion, şi Gheroghe Stancu, membru în comisia de susţinere a examenului de diplomă la Facultatea de Drept din cadrul aceleeaşi universităţi, pot fi judecaţi la fel de bine şi în stare de libertate şi nu le-a mai prelungit mandatele de arestare preventivă. Curtea de Apel Timiş este însă de altă părere şi a admis astăzi recursul procurorilor DNA. 
    „A fost menţinută starea de arest preventiv pentru toţi trei. Doamnă Gumă şi Eugen Tacotă au primit alte 30 de zile de arest preventiv, în timp ce, profesorul Stancu doar 20, pentru ca la următorul termen să fie citaţi împreună, după cum bine ştiţi, ei nefiind arestaţi la aceeaşi dată. Eu sunt convins că până la urmă vor fi puşi în libertate. E vorba totuşi de un profesor universitar, de un membru important al unei instituţii de învăţământ superior”, a spus avocatul Dorin Cuţ.


Bonus de la decan
    Printre cei care ar fi trebuit să fie licenţiaţi în schimbul a 1.500 de euro se află agenţi de poliţie, cadre militare, angajaţi ai unor administraţii publice locale şi chiar din justiţie. Potrivit celor afirmate în faţa instanţei de judecată, decanul Facultăţii de Drept a Universităţii Hyperion, Constanţa Călinoiu, a recunoscut că a mărit la toţi studenţii notele cu un punct pentru că erau prea mici şi nu voia să păteze imaginea facultăţii.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite