Reşiţenii sunt condamnaţi să dea în gropi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Situaţia drumurilor din Reşiţa este din ce în ce mai proastă
Situaţia drumurilor din Reşiţa este din ce în ce mai proastă

Administraţia a cedat Direcţiei Regionale de Drumuri principalele şosele din oraş. Principalele tronsoane de drum nu mai au nicio legătură cu municipalitatea, pentru că au fost cedate celor cu bani mai mulţi. În ciuda viselor construite odată cu decizia, DRDP Timişoara are în plan poiecte măreţe, însă nu pentru Reşiţa.

Mai multe tronsoane de drum din oraş au ajuns în gestionarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara. Este vorba despre intrarea din oraş, dinspre Caransebeş, care face legătura, pe Bulebardul A.I. Cuza, cu Drumul Naţional care duce în localitatea Anina, la capătul opus al oraşului, pe Valea Doamnului.
De asemenea, un alt tronson care nu mai este în administrarea municipalităţii este porţiunea cuprinsă între Universitate şi Triaj. Odată cu cedarea acestor drumuri, şi responsabilitatea locală a fost pasată la nivel regional. „Toată lumea ştie cât de rele sunt drumurile naţionale. Nu înţeleg decizia Consiliului Local şi nu cred că este o alegere bună”, spune Constantin Alexandru, un şofer reşiţean. Acesta se declară foarte nemulţumit de starea actuală a drumurilor din Reşiţa. „Sunt gropi peste tot, nu se poate aşa ceva. Le-au astupat cu pământ. E bătaie de joc”, a adăugat reşiţeanul.

Lucrări de amploare
„Am informat deja conducerea DRDP, cu privire la gropile din asfalt şi va lua măsuri în acest sens”, spune edilul şef al oraşului, Mihai Stepanescu. Cât despre planurile municipalităţii pentru anul 2010, Primăria Reşiţa va avea în atenţie turnarea de covoare asfaltice şi modernizarea celor existente deja.
„Printre altele, în atenţia noastră este cartierul Moroasa, pentru refacerea de alei şi trotuare”, a adăugat şeful executivului. „Pentru acest an, vom turna 20.000 mp de covor asfaltic şi vom astupa gropile, atât în campania de primăvară, cât şi în cea din toamnă”, subliniază edilul şef. În principiu, străzile pe care le are în vedere primăria sunt bulevardele mari: Muncii, Republicii, strada Făgăraşului, dar şi zona Muncitoresc.

Planuri măreţe
Direcţia de Drumuri va continua şi în 2010 ceea ce a început în cursul anului trecut. „Trebuie să finalizăm lucrarea de consolidare a Pasajului Triaj, afectat la partea inferioară, şi vom astupa toate gropile din asfalt, de pe cei aproape 12 kilometri de drum, care ne revin”, spune Horaţiu Simion, directorul adjunct al instituţiei.

ISPA, la reabilitat
DRDP are în plan, tot pentru 2010, refacerea drumurilor sparte pentru reabilitarea reţelei de apă-canal, prin Programul ISPA. „Ne apucăm de treabă, imediat ce vremea ne-o permite, poate chiar săptămâna aceasta”, a spus Horaţiu Simion, directorul adjunct al DRDP.

CITEŞTE ŞI  ALTE PROIECTE DE INVESTIŢII ALE PRIMĂRIEI REŞIŢA PE:

Luni 11 ianuarie 2010:

Zece mii de şoferi sunt pasibili de amendă în orice moment

Marţi 12 ianuarie 2010:

Vechimea scoate la pensie tramvaiele din municipiul Reşiţa

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite