Zece mii de şoferi sunt pasibili de amendă în orice moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Făgăraşului este un dezastru, când vine vorba despre parcări
Strada Făgăraşului este un dezastru, când vine vorba despre parcări

Zece mii de şoferi riscă oricând să fie amendaţi  din cauza maşinilor parcate neregulamentar. Proiectul municipalităţii pentru parcări în anul 2010 rezolvă doar situaţia a unu la sută din şoferii dezavantajaţi.

În momentul de faţă, în Reşiţa există doar 10.000 de locuri de parcare, iar numărul maşinilor este dublu. Minusul îi dezavantajează atât pe şoferi, cât şi pe pietoni.
Matei Constantin este un reşiţean care, de când se ştie, locuieşte pe Strada Făgăraşului, din cartierul Govândari. Problema legată de numărul mic al locurilor de parcare din zonă a existat întotdeauna, însă în ultimii ani, fenomenul a scăpat de sub control. „Consilierii locali sunt vinovaţi că nu au făcut nimic în toţi aceşti ani. Circulăm foarte greu pe trotuar, din cauza maşinilor parcate aici”, spune Matei Constantin.

Statistici înfiorătoare
O altă reşiţeancă este de aceeaşi părere şi le găseşte scuză conducătorilor auto care îşi parchează maşina pe trotuar. „Nu avem ce face. Se circulă greu, dar dacă oamenii nu au unde să parcheze, asta este situaţia. Ne adaptăm”, spune Steluţa Petruşan, o altă reşiţeancă. La Reşiţa sunt circa 20.000 de autoturisme şi în jur de 10.000 de locuri de parcare. Situaţia cea mai tragică este în zona Govândari, cel mai populat cartier al oraşului. Bulevarde principale, dar şi străzi precum Făgăraşului, au devenit, pe ambele părţi, parcări improvizate.

Proiecte superficiale
În loc să dezvolte din timp proiecte, pe baza previziunilor de mărire a parcului auto, Primăria Reşiţa, de abia la finele anului trecut, a comandat un studiu al parcărilor. „La Reşiţa nu a existat un studiu care să inventarieze zonele disponibile pentru construirea de locuri de parcare. Aşa că am comandat unul şi este aproape gata”, spune edilul şef al Reşiţei, Mihai Stepanescu. Pentru anul 2010, municipalitatea va da startul construirii de parcări în zona Govândari. „Am identificat deja aici o locaţie pentru o sută de noi locuri de parcare”, a adăugat edilul şef.  Problema, însă, este că în faza actuală, proiectul primăriei pentru parcările noi din 2010 rezolvă doar situaţia a unu la sută dintre şoferii dezavantajaţi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite