Topul salariilor barosane din primărie arată că funcţionarii publici sfidează sărăcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda crizei economice, Primăria Reşiţa averile şefilor de servicii întrec bunul simţ. Municipalitatea reşiţeană se vaită de lipsa de bani pentru investiţii cum ar fi repararea drumurilor sau amenajarea unor zone turistice. Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilieri, fondul de salarii pentru cei 83 de angajaţi ai Primăriei Reşiţa este de 4,3 milioane de lei.

„Lunar, pentru salariile angajaţilor alocăm 180.000 de lei”, spune edilul şef al Reşiţei, Mihai Stepanescu. Pe lista funcţionarilor cu cele mai mari salarii de bugetar, câştigate în anul 2009, se regăsesc şefii de servicii sau de direcţii. Locul întâi este ocupat cu brio pe anul 2009, de directorul economic, Mariu Uzun, care a avut un venit de circa 4.000 de lei pe lună.

Fără comentarii

„Nu comentez nimic în plus faţă de ceea ce aţi găsit în declaraţia de avere. Lucrez de 16 ani în cadrul administraţiei locale, iar de 13 ani sunt director economic”, spune directorul. În acelaşi top al funcţionarilor cu salarii consistente pe anul 2009 se regăseşte Ion Simion Purec. „Până în luna septembrie a anului trecut, am ocupat post de director, însă acesta s-a desfiinţat. Acum câştig circa 2700 de lei pe lună”, spune funcţionarul, care în 2009 a ocupat postul de director tehnic şi a câştigat aproape 46.000 de lei.
Directorii adjuncţi de la Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat au câştigat anul trecut mai mult decât directorul. Dorel Ianoşi a adunat din salariu aproape 44.000 de lei, iar Florin Nedelea, doar 42.400 de lei. Cu un venit lunar de 3.600 de lei şi respectiv, 3500 de lei, cei doi l-au detronat pe directorul Liviu Timofte care a câştigat numai 40.205 lei în tot anul. Aceste salarii se acordă în contextul în cadrul aceleiaşi direcţii sunt şi funcţionari care pe 12 luni au avut un venit total de patru ori mai mic decât cel al directorilor. "La noi este altă situaţie, pentru că noi ne autofinanţăm. Trebuie verificate cele din aparatul propriu al Primăriei Reşiţa. Noi nu ar trebui să intrăm în acest top", a declarat pentru "Adevărul de Seară Reşiţa", Liviu Timofte, directorul DADPP a Primăriei. Pe picior mare trăiesc şi funcţionarii publici de la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul municipalităţii. Directorul Camelia Costraş a avut un venit de 32.400 de lei anul trecut, ceea ce înseamnă 2700 de lei pe lună. Cosmin Enuică, şi el funcţionar la aceeaşi direcţie, a trecut cu bine de anul 2009, cu 30.000 de lei. 

Primarul şi viceprimarii nu se dezic

În topul celor mai mari salarii ale executivului se mai află cel al secretarului Lucian – Cornel Bucur, care  primeşte lunar din bani publici un salariu de 3.500 de lei. Pe un loc secund se află salariul primarului reşiţenilor, Mihai Stepanescu. Acesta obţine lunar un salariu de 3.200 de lei. Pe ultimul loc sunt salariile celor doi viceprimari: Cristian Panfil şi Sorin Simescu care au lunar 2800 de lei.

Reşiţeni supăraţi

Locuitorii oraşului de pe Bârzava sunt nemulţumiţi de salariile barosane ale funcţionarilor dn Primăria Reşiţa, în contextul crizei economice. „Este puţin cam mare această diferenţă. Şi nu cred că sunt stabilite grilele de salarizare foarte bine", spune Marius Nedelea, avocat, în vârstă de 30 de ani.
"Salariul unui reşiţean este mult mai mic decât al celor din conducere şi acest lucru nu este echitabil", completează Lascu Gheorghe, administrator firmă, 46 de ani. "Salariile din Primărie mi se par enorme. Cred că ar trebui să vadă şi ei cum e să trăieşti din minimum pe economie", a adăugat Maria Rotea, de 38 de ani, învăţătoare.

CITEŞTE CUM STAU LUCRURILE LA TIMIŞOARA

Nu le pasă de recesiune: Salariu de barosan din primărie care sfidează criza: 5.000 de lei pe lună

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite