Reporterul Antena 1 a depus astăzi plângere împotriva poliţiştilor de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Popovici, jurnalistul agresat
Mircea Popovici, jurnalistul agresat

Mircea Popovici spune că mascaţii i-au pus pistolul la tâmplă şi i-au distrus camera video în timp ce filma o descindere pentru anihilarea unui grup infracţional. Reporterul Antena 1 la Reşiţa, Mircea Popovici, a pus în această dimineaţă la dispoziţia conducerii de la frontieră, ceea ce a filmat în ziua descinderilor.

Imaginile filmate de operatorul de imagine surprind abuzurile mascaţilor în timpul descinderii de pe Aleea Tuşnad, din Reşiţa. Trântit la pământ ca un adevărat infractor, ameninţat cu pistolul la tâmplă şi deposedat de camera de filmat care i-a fost distrusă de către un poliţist, jurnalistul a depus o plângere penală împotriva agresorilor, iar astăzi a înaintat un memoriu şi şefilor Poliţiei de Frontieră.

CITEȘTE ȘI: Jurnalistului Antenei 1 i-a fost pus pistolul la cap pentru că a filmat abuzurile mascaţilor de la Poliţia de Frontieră

„Când am dat declaraţii la sediul IPJ, am dat nas în nas cu mascaţii care m-au agresat şi mi-au distrus aparatura. Nici măcar nu au avut bunul simţ să-şi ceară scuze. Nici măcar nu recunosc ce s-a întâmplat, chiar dacă am reuşit să recuperez înregistrarea. În plus, există o mulţime de declaraţii ale martorilor oculari”, susţine Mircea Popovici.

Flavius Popeţ este doar unul dintre martorii care confirmă ceea ce spune reporterul. „L-au pus pe burtă, au strigat la unul dintre ei să-i pună cătuşele şi să scoată pistolul”, afirmă Popeţ. „Reporterului de la Antena 1 i-au luat camera, i-au aruncat-o de pământ şi l-au pus jos. I-au pus şi pistolul la cap”, confirmă şi Iasmina Stan.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Mascații de la frontieră i-au pus pistolul la tâmplă unui jurnalist, care filma o descindere (UPDATE)

Poliţia neagă incidentul

Coordonatorul operaţiunii care s-a soldat cu arestarea preventivă a nu mai puţin de 14 persoane, pentru contrabandă şi furt calificat, Mădălin Mocanu, spune că există o anchetă în derulare.

“Deocamdată cercetăm incidentul respectiv. A vorbit şeful cu domnul Popovici şi i-a cerut să ne pună la dispoziţie brutul filmării şi ce s-a dat pe post şi urmează să audiem şi băieţii noştri. Mai durează ceva până putem trage concluziile. Am văzut imaginile în seara de 31 decembrie. Ce pot să spun? Ştiu sigur că ăla care se vede culcat acolo nu era cameramanul. În plus, cameramanul spune că i s-a pus pistolul la cap, ceea ce nu este adevărat”, susţine Mocanu.
    I-am atras atenţia că mai mulţi martori oculari au văzut incidentul şi că obiectivul camerei de filmat a surprins în parte momentul în care reporterul a fost agresat. Neavând încotro, Mocanu a încercat să o sucească. “Cel fără cagulă face parte din echipa de la percheziţii. Se vede ceva acolo, dar cercetăm să vedem foarte clar ce a fost acolo, să nu se interpreteze. Prima dată nu a avut legitimaţie. Erau alţii care au venit să obstrucţioneze percheziţia. S-a crezut că el este cu ceilalţi doi. După ce a venit cu legitimaţia a fost lăsat în pace şi a mai filmat şi după aceea. Luăm fiecare bucăţică şi o disecăm. Într-adevăr se vede pe casetă ce se vede, dar luăm şi filmările noastre şi vedem”, spune cel care a coordonat acţiunea de la Reşiţa.
    Fiind omul care ştie cel mai bine ce anume au căutat mascaţii şi modul în care au operat, l-am întrebat pe Mădălin Mocanu cum a fost posibil ca poliţiştii de frontieră să piardă pe drum o bună cantitate din prafurile confiscate susceptibile de a fi droguri, dar şi cum a fost posibil ca trei mascaţi să rămână lângă un microbus al cărui şofer era plecat de mult cu alt autoturism. “Pungile respective sunt la Parchet, nu ştiu ce se află în ele. S-a rupt poate puţin vreuna. Era un praf alb. Legat de microbuz, s-a interpretat greşit. Mircrobuzul era pentru altă locaţie. Au fost mai multe descinderi pe aceeaşi stradă. Au venit alţi băieţi să-i ajute”, a precizat Mocanu.



Abuz
Jurnalistul se afla pe domeniul public în timp ce filma descinderea mascaţilor.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite