Vameșa Camelia Mihăilă lua mită pe ascuns, de teama soțului care e prim-procuror

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristinel Mihăilă este prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița. Vameșa, șef de tură la Naidăș, lua mită serioasă, pe care o împărțea frățește cu colegii săi, dar fără ca soțul ei să știe, întrucât nu îi permitea.

Citiţi şi: Sebastian Secoșan, șeful de la Protecția Consumatorilor, arestat pentru 20 de zile

În dosarul “Mita de la Moravița” au mai căzut alți patru vameși arădeni

Camelia Mihăilă, vameșa șefă de tură, nu avea griji în vamă că ar putea ajunge după gratii pentru faptele ei. Femeia se ocupa de împărțirea mitei. Totul, însă, era făcut pe ascuns, fără ca cel de lângă ea știe acest lucru. Nu de alta, dar soțul ei ocupă funcția de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Interceptările făcute de DNA arată această temere a femeii, care ar fi fost avertizată de prim procuror să fie un om corect. Potrivit interceptărilor, într-una din zile, la împărțirea mitei, Camelia Mihăilă s-a întâmplat să lipsească. Astfel, discuția colegilor săi a plecat de la locația în care să îi lase femeii banii colectați din șpagă.

Regula de aur era: nu acasă ! “Nu,  c-o zis că nu-i acasă. Că nu știe barba-su, c-o sparge, o zis. Zice: “nici nu vreau să mă gândesc””. 

Luat prin surprindere

Tocmai de aceea, descinderile colegilor săi de la DNA l-au luat prin surprindere pe prim-procurorul Cristinel Mihăilă. “Mi-am luat câteva zile libere să văd despre ce este vorba. Voi merge la București.


Cristinel Mihăilă, prim-procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița.

S-a efectuat o percheziție la noi acasă, dar au găsit numai țigările pe cale le-am consumat noi. Nu au fost de interes pentru cei care au inițiat percheziția, așa că au fost luate de poliția locală”, a declarat Cristinel Mihăilă, prim procurorul de la Oravița, pentru Adevărul de Seară Reșița.

Pe ascuns, femeia derula o intensă activitate infracțională și chiar le oferea sugestii infractorilor care aduceau țigări în țară. “Și-a asumat rolul de a asigura împărțirea între vameși și polițiști a sumelor colectate cu titlu de mită și de a colecta direct mita de la unii traficanți”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA. 

Avere de milioane

În anul 2009, potrivit declarației de avere a soțului său, venitul Cameliei Mihăilă a fost de circa 33.000 de lei. Cei doi dețin proprietăți în mai multe orașe ale țării, precum: Giroc, în vecinătatea Timișoarei, Anina sau chiar și un apartament în sectorul 6 din București. 

Cei doi locuiesc în prezent intr-o adevărată perlă imobiliară: o vilă, amplasată chiar la ieșirea din Oravița și dotată cu tot ce îi trebuie, inclusiv cu piscină. Soția prim procurorului este acuzată acum de luare de mită, în formă continuată, şi aderare la un grup infracţional organizat.  

image
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite