Procurorii caută vinovații în cazul exploziei de la Oțelu-Roșu și au deschis un dosar penal de ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă ca urmare a exploziei de la service-ul din Oţelu Roşu. Ancheta procurorilor însă, este în plină desfășurare, iar vinovații vor plăti. 

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș nu au mai stat pe gânduri în cazul evenimentului care a șocat comunitatea din orașul Oțelu-Roșu. Explozia, care s-a auzit la un kilometru distanță de Piața Veche i-a determinat pe aceștia să dea startul unei anchete.

CITEȘTE ȘI:

O persoană a murit şi alte patru au fost grav rănite într-o explozie din Oțelu-Roșu (UPDATE)

"Din primele verificări efectuate la fața locului s-a stabilit că, la atelierul de reparații auto, aparținând SC AR CAMINA SERV SRL, a avut loc o explozie, produsă de o butelie GPL depozitată lângă o sursă de încălzire, respectiv o sobă cu lemne.


Foto: Gabriel Găină, Oțelu-Roșu

image

Deflagrația a avut ca rezultat vătămarea corporală a cinci persoane și decesul unei persoane, precum și distrugerea în proporție de 95% a clădirii în care a funcționat atelierul de reparații auto, fiind afectate și trei imobile aflate în imediata vecinătate și trei autoturisme", a precizat Valentin Cârstea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Un mort și cinci victime


Un tânăr de 22 de ani, client al service-ului distrus de explozie, şi un angajat al firmei, în vârstă de 30 de ani, au fost aduşi de urgenţă la Timişoara. Unul dintre ei are arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corpului, iar al doilea este în comă. Medicii se luptă să salveze viaţa victimelor, în timp ce familiile vor să se facă dreptate.


Foto: Gabriel Găină, Oțelu-Roșu

image

Seracin Adrian Nicolae, în vârstă de 22 de ani, a avut ghinionul să fie programat ieri la service-ul din Oţelul Roşu pentru schimbarea unui bec la maşină. Fratele său, în vârstă de 24 de ani, l-a însoţit la service, ba chiar a încercat să îl prevestească de faptul că e posibil să se întâmple ceva rău, însă nu a fost băgat în seamă. "A fost ceasul rău. Adi trebuia să meargă la service cu maşina ca să fie schimbat un bec.

Fratele lui a condus maşina şi i-a spus că simte mirosul de gaz. L-a rugat să nu coboare din maşină, dar nu l-a asculat. Adi a făcut doi paşi şi a fost prins de flăcări. Doctorii au spus că e ars rău. E un băiat bun şi nu merita una ca asta", spune cu lacrimi în ochi Ana Seracin, mama tânărului.


Foto: Gabriel Găină, Oțelu-Roșu

image

Băiatul de 22 de ani a fost internat în stare gravă, cu arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corpului, la Casa Austria din Timişoara, iar medicii se luptă să îi salveze viaţa. Cu o ambulanţă SMURD a fost transportat din Oţelu Roşu la Timişoara şi o a doua victimă a exploziei.

Este vorba de unul dintre angajaţii service-ului, în vârstă de 30 de ani, care a intrat în comă la câteva minute de la explozie. Bărbatul era situat în faţa service-ului în momentul în care a avut loc deflagraţia. Medicii sunt rezervaţi asupra şanselor de supravieţuire ale acestei victime.



Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite