O persoană a murit şi alte patru au fost grav rănite într-o explozie din Oțelu-Roșu (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii sunt la fața locului, ca să cerceteze care este cauza evenimentului din această dimineață. Din surse neoficiale, se pare că ar fi vorba despre o explozie la un service auto, în urma căreia o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite grav.

UPDATE

Ora 15.45

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă ca urmare a exploziei de la service-ul din Oţelu Roşu. "Din primele verificări efectuate la fața locului s-a stabilit că, la atelierul de reparații auto, aparținând SC AR CAMINA SERV SRL, a avut loc o explozie, produsă de o butelie GPL depozitată lângă o sursă de încălzire, respectiv o sobă cu lemne. Deflagrația a avut ca rezultat vătămarea corporală a cinci persoane și decesul unei persoane, precum și distrugerea în proporție de 95% a clădirii în care a funcționat atelierul de reparații auto, fiind afectate și trei imobile aflate în imediata vecinătate și trei autoturisme", a precizat Valentin Cârstea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Ora 15.00

Oficialii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Semenic cercetează cauza în care s-a produs deflagrația. Aceștia au revenit cu un comunicaat de presă în care au prezentat faptul că numărul victimelor este, de fapt, mai mare.

"O persoană a decedat, iar alte cinci au fost rănite în urma exploziei înregistrată astăzi la un service-auto din oraşul Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin. Cauza producerii deflagraţiei nu au fost încă stabilită (ora 13.00).

Victimele au fost preluate de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin şi transportate la spital. Două au rămas la Oţelu Roşu, una a fost transportată la Caransebeş, iar una la Timişoara", a declarat Anca Balint, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic.

Ora 12.30

Martorii oculari ai evenimentului spun că explozia ar fi fost cauzată de o centrală improvizată din service-ul auto. Cel care a intrat primul în clădire este chiar proprietarul Ciprian Iriacescu. De altfel, acesta şi-ai pierdut şi viaţa în explozie. Martorii spun că unul dintre răniţi ar fi patronul magazinului cu materiale de construcţii, din vecinătatea clădirii ruinate. De asemenea,  ceilalţi răniţi ar fi clienţi ai service-ului, respectiv ai magazinului de materiale de construcţii.

Ora 12.20

Clădirea service-ului a fost afectată în proporţie de 90 la sută. „La momentul actual ştim că este o persoană decedată, patru răniţi care au fost transportaţi la spital. La faţa locului sunt două echipaje ale pompierilor de la Caransebeş şi unul de la Oţelul Roşu“, ne-a informat la această oră Anca Balint.

Explozia a avut loc în urmă cu aproximativ 20 de minute, iar din primele informații, se pare că în Piața Veche din Oțalu-Roșu a explodat un service auto. Două persoane au fost rănite grav, iar a treia rănită ușor.

Fotografii oferite cu amabilitatea lui Gabriel Găină

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite