Recursul lui Preda, cercetat de procurorii DNA este programat în zi cu ghinion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preda
Preda

Directorul executiv al UCM Reşiţa rămâne după gratii cel puţin până săptămâna viitoare, au anunţat azi procurorii DNA.Acuzat de evaziune fiscală şi fals intelectual alături de Adrian Chebuţiu, boss-ul companiei reşiţene, Adrian Preda, e arestat preventiv.

Adrian Preda, omul care a întocmit şi semnat contractele de vânzare-cumpărare a motoarelor vechi de 20 de ani în schimbul fabuloasei sume de 250 de milioane de euro cu firma SC Libarom Agri SRL Bucureşti, deţinută de controversatul om de afaceri româno-libanez Said Baaklini, rămâne după gratii cel puţin până luni.

Chebuţiu se îndoieşte de competenţa procurorilor DNA


Recursul prin care acesta a atacat decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de arestare preventivă pentru 29 de zile nu s-a mai judecat în această săptămână, aşa cum era prevăzut iniţial. „S-a amânat, că doar nu stau domnii judecători în arest, stă clientul meu”, a afirmat, revoltată, Zanfira Stepanescu, avocata celor doi şefi de la UCMR anchetaţi de DNA.

Libanezul care a cumpărat motoarele lui Chebuţiu face afaceri cu conserve

„Recursul se va judeca în 13 decembrie”, a precizat Livia Săplăcan, purtător de cuvânt al DNA. La aceeaşi dată va reveni în faţa instanţei şi Adrian Chebuţiu, preşedintele-director al companiei reşiţene. În cazul său, procurorul DNA este cel care a făcut recurs împotriva deciziei magistraţilor de a-l cerceta în stare de libertate.

„A fost şi este un moment extrem de dificil, un moment pe care nu îl doreşti nimănui. Aşteptăm recursul să vedem ce se va întâmpla. Adi Preda este un tip extraordinar şi îşi duce cu demnitate crucea”, a spus, la postul local de televiziune, Adrian Chebuţiu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite