Libanezul care a cumpărat motoarele lui Chebuţiu face afaceri cu conserve

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Chebuţiu, directorul UCM Reşiţa
Adrian Chebuţiu, directorul UCM Reşiţa

Firma lui Said Baaklini care a cumpărat motoarele navale de la UCM Reşiţa este una dintre cele mai mari de pe piaţa conservelor din România. Firma Libarom Agri SRL vinde conserve din peşte, din legume, fructe şi carne.

Libanezul care a pus la cale un tun de 60 de milioane de euro împreună cu Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, preşedintele-directror şi directorul executiv de la UCM Reşiţa, aşa cum susţin procurorii anticorupţie, este cunoscut ca fiind un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vântu. Said Baaklini a venit în România imediat după decembrie 1989 şi a prosperat rapid, chiar dacă nu a dezvoltat mari afaceri. Firma Libarom Agri SRL, care peste noapte s-a apucat de cumpărat motoare navale, are o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro, dublă faţă de anul precedent.


Baaklini a cerut 60 de milioane de euro
“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul Said Baaklini, asociat unic şi administrator al SC Libarom Agri SRL Bucureşti, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de evaziune fiscală, evaziune fiscală în forma tentativei şi asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală”, se arată într-un comunicat al DNA.
Avocata bossilor de la UCMR dă şi ea vina pe cetăţeanul româno-libanez. “avocata a spus: “Ceea ce se invocă în cauză, evaziunea fiscală, nu aparţine UCMR-ului. Solicitările de returnări de TVA au fost făcute de către participanţii la contractul de vânzare-cumpărare, deci, de către cumpărători şi nu de către noi. Noi nici nu puteam face aşa ceva. Noi suntem plătitori de TVA, noi nu solicităm returnarea TVA-ului. Contractul prevedea comisioane şi alte piese componente ale acestor motoare pe care uzina nu le avea, dar le avea altă societate. Acea societate a solicitat returnările de TVA şi nu UCMR-ul”, a declarat Zanfira Stepanes

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite