Primarul din Vărădia: “Nu ştiu ca fratele meu să fie contrabadist de ţigări!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dănuţ Muşa nu este convins că fugarul pe care îl caută atât poliţiştii români, cât şi cei sârbi, este fratele său. Edilul-şef a fost interogat de anchetatori, dar a oferit prea puţine informaţii şi avansează ipoteza că altcineva ar fi putut folosi tractorul fratelui său.

Primarul comunei Vărădia, Dănuţ Muşa, susţine că nu ştie absolut nimic despre posibila implicare a fratelui său în contrabanda cu ţigări, dar nici nu exclude varianta pe care merg anchetatorii. “Nu ştiu să se ocupe cu aşa ceva. Dacă este vinovat o vor demonstra organele abilitate ale statului. Eu nu am mai vorbit cu el de vreo trei sau patru zile. Nu ştiu să vă spun prea multe, pentru că el stă în altă parte, eu locuiesc cu părinţii, şi nu pot şti excat ce face el. Nu pot nici să confirmă că ar fi implicat, dar nici să infirm”, a declarat Muşa.

CITEŞTE ŞI:

Fratele primarului din Vărădia a fugit cu tractorul în Serbia ca să scape de focurile de armă ale polițiștilor de frontieră (UPDATE)

Referitor la ipoteza potrivit căreia fratele lui s-ar ascunde la nişte rude din Serbia, primarul din Vărădia a spus: “ Este adevărat că avem acolo ceva rude mai îndepărtate, dar nu am cunoştinţă să fie acolo”. Dănuţ Muşa a mai confirmat faptul că tractorul după care poliţiştii de frontier au tras 25 de focuri de armă aparţine fratelui său, Cornel. “Tractorul aparţine unui unchi, dar este înmatriculat pe numele fratelui meu. Nu ştiu dacă a fost el la volan sau altcineva, pentru că putea să-l fi împrumutat cuiva. Repet, nu am vorbit cu el, nu ştiu unde e acum şi nu am idee ce s-a întâmplat”, a mai spus primarul.


Percheziţii la domiciliu

Casa lui Cornel Paul Muşa a fost percheziţionată de poliţişti în scopul identificării şi altor probe care să confirme că acesta se ocupa cu contraband de ţigări. “Au fost la el acasă şi au căutat peste tot. Nu ştiu să fi găsit ceva. Şi pe mine m-au interogat, dar nu prea am avut ce să le spun”, a adăugat edilul-şef. Fugarul a scăpat de poliţiştii de frontieră în ciuda faptului că aceştia au folosit armamentul din dotare. „Polițiștii de frontieră l-au somat prin executarea a cinci focuri de armă în plan vertical, în condiții legale, însă conducătorul tractorului nu s-a supus somațiilor legale. În consecință, polițiștii de frontieră au tras 20 de focuri de armă în pneurile tractorului și ale semiremorcii”, ne-a declarat inspectorul Iasmina Maghiar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Frontieră din Caraş-Severin. Imediat au fost anunţate autorităţile sârbe şi s-a trecut la confiscarea tractorului. Polițiștii au găsit aproximativ 40 de baxuri de ţigarete, cartuşele fiind puse în saci de rafie. Remorca cu ţigarete a fost preluată de căte poliţiştii de frontieră din zona Vărădia.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite