Fratele primarului din Vărădia a fugit în Serbia ca să scape de focurile de armă (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii de frontieră au observat în plin câmp un tractor cu remorcă, a cărui prezență li s-a părut suspectă. Pentru că l-au semnalizat acustic şi sonor pe conducătorul tractorului, să se identifice, acesta și-a făcut de cap şi a încercat să scape de oamenii legii: Șanţul care delimitează frontiera de stat, însă a fost locul unde contrabandistul s-a împotmolit.

5 august 2010 ORA 11.40

Anchetatorii au aflat numele contrabandistului fugar: Cornel Paul Mușa. Aceasta este persoana căutată de autoritățile sârbești, pe teritoriul statului vecin. "Este fratele primarului din comuna Vărădia, nu este nimic de ascuns în această privință. Desigur, nu putem extinde vina asupra întregii familii. Acesta este primul incident în care este implicat bărbatul căutat la această oră", a declarat pentru Adevărul de Seară Reșița, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița.

CITEŞTE ŞI:

Primarul din Vărădia: “Nu ştiu ca fratele meu să fie contrabadist de ţigări!”

În plus, anchetatorii au descoperit că țigările ar fi aduse printr-o filieră organizată, tocmai din Kosovo. "Țigările sunt contafăcute, valorează 125.000 de lei și au ajuns, probabil, în satul sârbesc Sălcița, unde trăiesc preponderent români. Cornel Mușa are neamuri acolo și bănuim că sunt și ele implicate", subliniază prim procurorul Cristinel Mihăilă. În momentul în care anchetatorii au certitudinea că este vorba despre o rețea organizată vor preda dosarul colegilor lor de la DIICOT.

ORA 08.00

Metodele ilegale de introducere a țigărilor în țară sunt tot mai variate. Ca să nu atraga atenția polițiștilor de frontieră, în cursul nopții trecute, contrabandistul cu înfățișare de om al muncii, le-a ascuns în saci de rafie, într-un  tractor. Prezența tractorului în mijlocul câmpului, însă, în zona Vărădia li s-a părut și așa suspectă oamenilor legii, atfel că l-au somat pe conducătorul auto să oprească. Semnalele acustice și luminoase l-au alertat pe șofer, care a încercat să fugă de polițiști.   

Șanţul care delimitează frontiera de stat, însă a fost locul unde contrabandistul s-a împotmolit „Polițiștii de frontieră l-au somat prin executarea a 5 focuri de armă în plan vertical, în condiții legale, însa nici de această dată conducătorul tractorului nu s-a supus somațiilor legale. În consecință, polițiștii de frontieră au tras 20 de focuri de armă în pneurile tractorului și ale semiremorcii fapt pentru care, conducătorul tractorului a intrat cu vehiculul în canalul din zona culoarului bornelor de frontiera”, ne-a declarat inspectorul Iasmina Maghiar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Frontieră din Caraş-Severin. Imediat au fost anunţate autorităţile sârbe şi s-a trecut la confiscarea tractorului. Polițiștii au găsit aproximativ 40 de baxuri de ţigarete, cartuşele fiind puse în saci de rafie. Remorca cu ţigarete a fost preluată de căte poliţiştii de frontieră din zona Vărădia şi adusă până la Sectorul Grădinari, pentru inventariere, tractorul rămânând imobilizat pe câmp.

Alertă la frontieră


Atât autoritățile sârbești, cât și polițiștii cărășeni scormonesc întreaga zonă, de mai bine de șapte ore, dar până acum, nimeni nu a reușit să obțină detalii despre posibila locație în care s-a ascuns contrabandistul. „Nu îi cunoaștem identitatea, deci nu îl putem da încă în consemn la frontieră. Zona în care îl căutăm este destul de mare, iar în apropierea graniței se află chiar un sat sârbesc”, spune purtătorul de cuvânt al instituției cărășene.  

Oravița, centru de contrabandă 

Redeschiderea duty-free-urilor a atras după sine și reluarea afacerilor cu ţigări netimbrate. Dacă ne referim la prima jumătate a anului, numărul descinderilor făcute de oamenii legii pe linia contrabandei cu țigări este de ordinul zecilor. „Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin au făcut peste 60 de descinderi și au confiscat peste 5 milioane de țigarete, care valorează 2 milioane de lei. În zona Oravița a avut loc cea mai amplă descindere”, potrivit Ancuței Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite