O învăţătoare bătăuşă sperie copiii din Bucova şi crede că bătaia e ruptă din rai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi părinţi reclamă că odraslele lor sunt bătute de cea care ar trebui să-i înveţe carte. Principiul „bătaia e ruptă din Rai” este aplicat şi astăzi în şcolile cărăşene de cadre didactice şcolite pe vremea când elevul ţinea capul plecat în faţa dascălului.

CITEŞTE ŞI:

Dispariţie misterioasă a unei profesoare de istorie

Acuzaţiile formulate la adresa cadrului didactic se înmulţesc, iar părinţii ameninţă că nu-şi mai lasă copiii la şcoala unde bătaia este încă ruptă din Rai. Doi părinţi o acuză pe învăţătoarea Elena Bugar că este violentă. Bobi Muntean, tatăl unei eleve a şcolii din Bucova, este nemulţumit.

„Fetiţa mea a fost bătută, luată de gât şi izbită de podele. Nu ştiu de ce o bate, pentru că are numai note bune. Mi-a plâns fetiţa acasă că e bătută la şcoală şi m-am convins şi eu că aşa este după ce am văzut câteva înregistrări. Am văzut copii plângând ieşind din clasă, am văzut cum vorbeşte această învăţătoare cu ei şi este scandalos ce se întâmplă. Am sesizat organele competente şi aştept să se ia măsuri”, afirmă Muntean.

Învăţătoarea nu recunoaşte

Cei doi reclamanţi susţin că învăţătoarea nu recurge la astfel de practici de ieri, de azi, ci că e ceva firesc pentru ea să le aplice câte o corecţie copiilor. „Am mai depus o sesizare în urmă cu două luni la direcţiunea şcolii şi mi-au promis că nu se mai întâmplă. Dar iată că această femeia nu s-a potolit. Am fost la Inspectoratul Şcolar, la Protecţia Copilului şi am depus plângere”, a declarat Alexandru Sârbu, părintele altui elev. Directoarea şcolii recunoşte că ar mai fi existat anumite probleme de ordin disciplinar cu învăţătoarea Elena Bugar (foto), dar aceasta dezminte orice acuzaţie.



„N-am pus mâna pe copii. La acest Sârbu merge poliţia, pentru că îşi bate soţia, şi-a bătut socrii, i-a băgat în spital. El nu este normal. Celălalt, Bobi, a intrat peste mine în clasă şi m-a împins. Am să-l reclam la poliţie”, se apără femeia incriminată. „Am primit două sesizări pe numele învăţătoarei şi am format o comisie care să se deplaseze la faţa locului“, a precizat Adrian Doxan, inspector şcolar general.

Directoarea şcolii cunoaşte situaţia



„Situaţia a fost pe la începutul semestrului. Doamna i-a scuturat un pic, nu i-a bătut. Noi am luat măsuri, i-am dat avertisment în cadrul Consiliului de Administraţie, şi nu s-a mai întâmplat. Am făcut cercetări, dar nu ştiu ce urmăreşte acest domn Sârbu. Cred că vrea să-şi retragă copilul de la şcoală şi u are motiv. Băiatul nu e dotat aşa cum trebuie, dar fetiţa învaţă foarte bine”, a declarat Victoria Măran (foto), directoarea şcolii din Bucova.

image
image
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite