Dublă tragedie în familia decedatei de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pandemia porcină a provocat o adevărată tragedie în familia Dumitru, ale cărei întrebări au rămas, deocamdată, fără niciun răspuns. Pe lângă discrimarea de care au parte acum, din partea vecinilor, oamenii se tem că ar putea fi şi bolnavi.

CITEŞTE ŞI

Moartea actorului Toni Tecuceanu i-a înspăimântat pe gălăţeni

Gripa porcină obligă autorităţile sanitare gălăţene să organizeze patru centre de vaccinare

La nici câteva zile de la decesul femeii diagnosticate cu AH1N1, copiii pe care gripa nouă i-a lăsat fără mamă trăiesc o dublă tragedie. Aceştia sunt supăraţi la culme pe faptul că pe certificatul de deces nu apare niciun detaliu legat de gripa nouă. „Nu am văzut niciun alt act care să-mi confirme că soţia mea ar fi murit de gripa aceasta“, a spus soţul femeii.

Cei şase copii ai femeii, împreună cu vecinii şi rudele apropiate, se simt marginalizaţi. Mai mult, faptul că femeia a fost primul caz confirmat de gripă nouă, pune o amprentă groaznică pe viaţa oamenilor. „Mi-e foarte frică să nu fiu dat afară de la muncă. Dacă e să se întâmple acest lucru, eu cu ce îmi mai întreţin copiii?“, a mai spus soţul femeii.

Respinşi şi la cumpărături

„La magazine, se uită lumea la noi ca la ultimii oameni. Şi chiar nu am făcut nimic rău. Mai mult, ne-am dus noi la doctor, fără să ne cheme, şi ne-am vaccinat“, spune fiul cel mare al familiei.

Până în momentul de faţă, niciunul dintre membrii familiei nu este suspect de gripă nouă, astfel că medicii nu le-au recoltat nici probele biologice. În casa familiei Dumitru este o tristeţe profundă, iar copiii şi soţul femeii decedate sunt asaltaţi de probleme.

„Ceva nu este în regulă. Medicii au spus că ne-o dau pe mama acoperită şi să nu cumva să deschidem sicriul. Eu mă întreb de ce la televizor îl arată pe acel actor care a murit de aceeaşi boală, iar rudele au voie să stea lângă el“, a mai spus fiul cel mare al femeii.

Luptă până la epuizare

Disperaţi de tot ce li se întâmplă, oamenii au spus că vor continua să caute şi să afle ceea ce s-a întâmplat cu adevărat cu femeia. „Eu cred că dacă soţia mea ar fi avut această gripă nouă, am fi fost toţi în spital, mai ales fiul nostru cel mic, în vârstă de un an, pe care soţia mea îl alăpta“, povesteşte soţul femeii.

Complicaţii gripa nouă
Specialiştii spun că virusul AH1N1 poate duce la deces atunci când boala nu este tratată încă din primele faze, iar simptomele sunt ignorate de cetăţeni. Cauza decesului nu este cea a virusului, ci complicaţiile pe care le face pacientul bolnav.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite