Fostul soţ care a tăiat gâtul femeii pentru că a divorţat de el, a primit mandat de arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Vladuţ a privit pe fereastră cum criminalul a luat gâtul femeii cu care locuia
Gheorghe Vladuţ a privit pe fereastră cum criminalul a luat gâtul femeii cu care locuia

Bărbatul a terorizat rudele şi le-a incendiat gopodăria. Criminalul a stat ascuns până ce bărbatul cu care locuia Veronica Stoica a ieşit din casă să îşi facă necesităţile.

UPDATE. Tribunalul Vâlcea l-a arestat pe fostul soţ care şi-a omorât soţia

Pe site-ul Tribunalului Vâlcea a fost făcut public astăzi faptul că a fost emis mandat de arestare pe numele lui Petre Tudorache

Pe Strada Lespezi din Râmnicu Vâlcea, Veronica Stoica (64 ani) a fost omorâtă azi, 19 martie, de fostul ei soţ, Petre Tudorache (57 ani), de care femeia divorţase în luna septembrie 2011. „Am ieşit de dimineaţă din casă să îmi fac nevoile şi când m-am întors l-am observat pe Tudorache, care a stat ascuns, cum a intrat în locuinţă, a încuiat uşa pe interior, iar eu n-am mai putut intra. Pe fereastră am văzut cum a astupat-o la gură, să nu poată ţipa şi i-a luat gâtul. Femeia s-a prăbuşit într-o baltă de sânge. Criminalul a ieşit cu cuţitul în mână pe uşă şi s-a dus în izlazul din spatele casei, de unde a fost ridicat de poliţie", a spus Gheorghe Vlăduţ (68 ani), cel care locuia cu femeia. Când una dintre cumnate l-a întrebat ce-a făcut, autorul omorului a răspuns sec: „I-am luat glanda!"


Lipoveanul, agresiv şi piroman


Gheorghe Vlăduţ a fost primul soţ al Veronicăi, cu care de altfel femeia are şi o fată, Maria, stabilită în Spania. „A fost o perioadă în viaţă când tanti Vero, cum îi spuneam noi, nu s-a mai înţeles cu fostul şoţ, Gheorghe Vlăduţ, şi au divorţat. Au avut însă o fată împreună. Gigel o luase şi el cu şpriţul, dar după ce stat o perioadă în Spania, la fiica lor, s-a făcut om de casă. Între timp, Veronica l-a cunoscut, pe la biserici, pe acest lipovean, Petre Tudorache. Era o namilă de om, foarte inteligent, vorbea despre istorie, geografie, ore-n şir. Lucrase ca electronist la spital. Era însă de-o agresivitate ieşită din comun. Ne-a ameninţat pe noi, rudele, că ne omoară, iar mie mi-a dat foc la o magazie. Noroc că a venit cineva să dea mâncare la câini în momentul acela, când tocmai pusese focul, şi paguba nu a fost prea mare. Odată m-a luat pe furcă şi m-a aruncat câţiva metri mai încolo", ne spune Ion Radu (27 ani), nepotul femeii omorâte.


Biserica, locul terorii


Agresivitatea lui Tudorache, după divorţ, a fost una fără margini. Bătăile la casa femeii s-au ţinut lanţ. „Din pensia mea sunt nevoită să-l întreţin şi pe el. De nenumărate ori am fost ameninţată cu moartea", spunea femeia în motivarea cererii de divorţ. Veronica Stoica a lucrat la un combinat de prelucrarea lemnului, iar o ghilotină îi retezase mâna drepta. A fost o femeie luptătoare, provenind dintr-o familie cu 11 fraţi. Era şi foarte credincioasă, în dormitorul său fiind un mic altar, cu multe icoane şi candele. „Poliţia nu a făcut nimic faţă de toate fărădelegile comise de acest individ. Tudorache a încercat să pună foc la locuinţa sorei mele, unde i-a spart geamurilele. Pusese fân în sertare şi urma să scapere chibritul. Când au venit poliţiştii, le-am arătat pe cel care devastase casa, iar ei stăteau cu mâine în sân. «Puneţi, domnule, mâna pe el», i-am îndemnat eu că stăteau de... lemn Tănase. Atunci l-au prins. Alte dăţi, pe sora mea a bătut-o cu grătarul de la aragaz, a tăiat-o cu cuţitul, la mâini. Cu două săptâmâni în urmă sora mea a depus plângere la poliţie despre agresiunile la care era supusă. Azi, după ce un vecin a sunat pe 112 spunând că este o crimă, au venit după 15 minute, spunând că nu au avut benzină să vină mai repede", a spus Arsenie Stoica, unul dintre fraţii Veronică. Localnicii din cartier spun că Tudorache o urmărea pe Veronica la biserică şi o teroriza. „Ne-a spus că ne pune foc la toate rudele ei", a spus Onuţ Gheorghe, o altă rudă a victimei.


Criminalul a dat cu „subsemnatul" la poliţie


Poliţiştii neagă că ar fi existat sesizări depuse în legătură cu agresivitatea fostului soţ al Veronicăi. „Sesizarea depusă în luna mai 2011, prin care femeia anunţa poliţia că a fost bătută şi că a avut 12 zile de îngrijiri medicale, a fost retrasă de aceasta", a spus insp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea. Rudele recunosc şi ele că a fost retrasă plângerea, pentru că la data respectivă nu se pronunţase divorţul, iar femeia era îngrozită de furia soţului ei. „În luna decembrie 2011, mai exista un dosar de distrugere pe numele lui Tudorache, la o sesizare din oficiu. Acesta a spart geamurile de la casă. Pentru că Veronica S. a fost plecată în Spania, nu s-a putut da curs plângerii, femeia nu a fost de găsit când a fost căutată de colegii mei, poliţişti, pentru a face plângere, aceasta trebuind depusă în 60 de zile. Cât despre incendierea unei anexe aparţinând unui nepot de-al femeii, faptă rămasă iniţial cu AN, vineri, 16 martie, Tudorache a fost chemat la Poliţie şi audiat, recunoscându-şi fapta. Acum două săptămâni nu a fost depusă nicio plângere la Poliţia Vâlcea în legătură cu actele de agresiune ale lui Petre T. Cât despre faptul că poliţiştii nu au avut azi benzină să ajungă mai repede la locul crimei, nu am nicio confirmare. Un echipaj de la Ordine Publică, aflat în patrulare, a ajuns în cinci minute, iar echipa operativă în 40 de minute, venind însoţită şi de procuror" , a mai spus Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea. Tudorache a fost reţinut azi pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentat Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă.

Iconele din casa femeii ucise Arsenie Stoica, fratele femeii ucise, supărat că poliţia nu şi-a făcut datoria Casa de pe Strada Lespezi unde a fost ucisă femeia

Click pe poze pentru GALERIE FOTO DE LA CRIMA DE PE STR. LESPEZI

Lui Ion Radu, nepotul femeii ucise, criminalul i-a incendiat gospodaria Locul unde femeia a fost omorata de sotul de care divortase

Click pe poze pentru GALERIE FOTO DE LA CRIMA DE PE STR. LESPEZI

Citeşte şi:
Capul femeii din Botoşani, ucisă şi tranşată de propria fiică, a fost găsit într-un canal plin cu apă

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite