Un bărbat din Bălceşti a murit în faţa spitalului închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 41 de ani din Bălceşti, judeţul Vâlcea, a murit chiar în faţa fostei unităţi medicale. Rudele decedatului nu ştiau că spitalul a fost închis pe 1 aprilie.

Botoşani: Bolnav de tuberculoză „internat" la primărie

UPDATE: ora 14.30: Numele bărbatului decedat în faţa spitalului din Bălceşti este Ion Sanda. Omul avea 41 de ani, era căsătorit şi a lăsat în urmă doi copii: un băiat şi o fată. Copiii învăţau la liceul din Bălceşti.

image

UPDATE: ora 13.10: Un caz de acest gen era inevitabil "Spitalul nu a mai primit finanţare de la Casa de Asigurări de Sănătate de la 1 aprilie. Fără finanţare nu putem funcţiona. Dăm consultaţii în policlinică, pe unde putem. Era inevitabil să se întâmple un caz de acest gen", spune directorul medical al fostului spital din Bălceşti.

UPDATE: ora 12:30 Corpul bărbatului a fost dus la morga spitalului. La Bălceşti există o staţie de ambulanţă cu trei maşini care deservesc peste 40.000 de locuitori atât din oraş cât şi din comunele din zonă. În această dimineaţă toate ambulanţele erau pe teren, spun medicii de la Bălceşti. Cel mai apropiat spital este cel de la Drăgăşani la 50 de kilometri, iar cel de la Râmnicu Vâlcea este la 140 de kilometri de Bălceşti. "Problema nu este că sunt prea puţine ambulanţe, problema este că nu există nici măcar un centru de permanenţă care să asigure urgenţele în acest oraş", explică Victoria Şencher, directorul fostului spital.

UPDATE: Ora 11.40: Cadavrul bărbatului decedat in fata spitalului e încă în maşina cu care a fost adus la Bălceşti. Victoria Şencher, directorul medical al fostului spital din Bălceşti mărturiseşte că omului nu i s-a acordat nici măcar o şansă. "Rudele bărbatului nu au ştiut că spitalul e închis. Medicul de familie din comuna sa, Laloşu nu era la cabinet, iar vecinii săi au hotărât să îl aducă la Bălceşti cu maşina pesonală. Au găsit uşile spitalului închise, iar în policlinică sunt doar cabinete de medici de familie. Nici nu a mai avut timp să intre în policlinică pentru că starea i s-a agravat şi a decedat. Nu a beneficiat de nici un fel de asistenţă medicală, de la plecarea de acasă până la spital", spune medicul din oraşul Bălceşti

Citeşte AICI  de ce a fost închis spitalul din Bălceşti 

În jurul orei 9.30, bărbatului i s-a făcut rău acasă. A făcut spume la gură, iar rudele au sunat la 112 şi au convenit cu medicii de pe ambulanţă să se întâlnească în zona spitalului. Vecinul care îl transporta pe bărbat a ajuns la spital înaintea ambulanţei, însă au găsit unitatea închisă.

Au mers la staţia de ambulanţă din vecinătatea spitalului, dar singura ambulanţă aflată pe tură era plecată la altă solicitare.

Unitatea a fost desfiinţată la 1 aprilie. Deşi Consiliul Local a dat o hotărâre pentru menţinerea Spitalului Bălceşti, Ministerul Sănătăţiinu a ţinut cont de decizia Consiliului Local.

Vom reveni cu amănunte

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite