Râmnicu Vâlcea: Spitalul din Bălceşti pierde finanţarea de la CAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 25 de bolnavi internaţi în acestă unitate medicală vor fi transferaţi la alte spitale din apropiere. Începând cu 1 aprilie, Spitalul din localitatea Bălceşti va rămâne fără finanţarea de la Casa de Asigurări de Sănătate şi va trebui să se reorganizeze.

După ce au încercat din răsputeri să salveze aceast spiatal, vestea a căzut ca un fulger peste autorităţile judeţului. „În cadrul unei videoconferinţe pe care am avut-o cu ministrul sănătăţii, Cseke Atilla, am fost anunţaţi că începând cu data de 1 aprilie 2011, Spitalul Orăşenesc Bălceşti va pierde finanţarea de la Casa de Asigurări de Sănătate", a declarat doctorul Maria Murăruş, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea. În momentul de faţă, autorităţile locale nu îşi pot permite să aloce fonduri pentru menţinerea acestei unităţi medicale care are 55 de paturi.


Cadrele medicale vor fi redistribuite


„Astfel, cei 25 de pacienţi, dintre care cinci sunt copii, ce sunt internaţi în prezent în Spitalul Orăşenesc Bălceşti vor fi transferaţi la alte unităţi medicale din judeţ. La Bălceşti există Staţie de Salvare, astfel că bolnavii vor fi preluaţi de o ambulanţă de acolo", a completat Maria Murăruş. Pentru că situaţia o impune, pe viitor, Spitalul de la Bălceşti va fi reorganizat, însă deocamdată, directorul DSP Vâlcea nu a primit niciun document în acest sens de la managerul acestei unităţi medicale. În perioada următoare, personalul medical care în prezent lucrează în cadrul Spitalului Orăşenesc Bălceşti va fi redistribuit. „Se va face o redistribuire a cadrelor medicale în trei etape. În prima etapă angajaţii vor fi distribuiţi către spitalele din judeţ, în cea de-a doua etapă, către spitalele din zonele limitrofe Vâlcii, iar în cea de-a treia etapă, către spitalele din ţară", a declarat Maria Murăruş, directorul de la DSP Vâlcea. 

Au strâns semnături, în zadar, ca să salveze spitalul


Spitalul din Bălceşti are arondaţi 50.000 de oameni din 13 localităţi. Pentru ca această unitate medicală să nu fie desfiinţată, autorităţile au strâns 5000 de semnături de la oamenii din zonă. „Dacă spitalul va fi transformat în cămin de bătrâni, oamenii rămân fără asistenţă medicală. În zonă nu mai există o altă unitate medicală", afirmă Victoria Shencker, directorul medical al Spitalului Bălceşti.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite