Râmnicu Vâlcea: Procurorul-şef Teodor Trancă agăţat de DNA în cazul „Afaceri murdare la CEC Vâlcea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Trancă, prim procurorul Parchetului Vâlcea
Teodor Trancă, prim procurorul Parchetului Vâlcea

Astăzi Trancă dă cu subsemnatul la DNA Piteşti, după ce sâmbătă colegii săi de la anticorupţie au percheziţionat casa şi biroul în căutarea unor dovezi care să susţină acuzaţiile.

Teodor Trancă, prim-procuror al Parchetului Vâlcea se confruntă astăzi, în prima audiere oficială cu colegii săi de la DNA Piteşti. Problemele pentru Trancă au început sâmbătă, când oamenii legii i-au percheziţionat domicilul de la Drăgoieşti şi biroul din cadrul instituţiei pe care o conduce. Sâmbătă noaptea a fost chemat la o primă întâlnire cu anchetatorii, în Piteşti, unde i s-au prezentat acuzaţiile, urmând ca astăzi să ofere primele declaraţii oficiale. Şeful Parchetului Vâlcea este acuzat de trafic de influenţă, în dosarul său existând o legătură directă cu cele două arestări în cazul fostului director CEC Vâlcea Dorin Dobrişan şi al omului de afaceri Ovidiu Ciogescu. Legătura între acuzaţiile ce i se aduc şi cazul său sunt confirmate de surse oficiale din DNA. „Nu sunt vinovat de nimic. Nu ştiu de ce se întâmplă acest lucru şi îmi voi chema un avocat", le-a declarat Trancă jurnaliştilor prezenţi la DNA Piteşti sâmbătă seara.


Se teme pentru viaţa sa


Ulterior, Trancă a explicat că o echipă a DNA a făcut percheziţii la domiciului său din Drăgoieşti, la casa din Râmnicu Vâlcea dar şi la biroul său şi nu s-a găsit nimic. „Am înţeles că se căutau nişte documente pentru electrocasnicele din casa mea. Anchetatorii nu au găsit nimic, iar după plecarea lor soţia mea a reuşit să dea de hârtiile cerute. I-am sunat pe cei de la poliţie să vină să ia documentele. După câteva ore am fost chemat urgent la DNA, chiar dacă aveam o citaţie pentru luni (n.r. astăzi) la ora 10.00. Sunt nevinovat şi ştiu că în spatele acuzaţiilor care mi se aduc sunt alte interese", spune prim procurorul. Mai mult, Trancă susţine că viaţa îi este pusă în pericol. La sfârştul lunii septembrie, Adevărul de Seară relata despre încercarea nereuşită a unor hoţi de a pătrunde în casa prim-procurorului din Râmnicu Vâlcea. CLIK AICI PENTRU ARTICOL

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite