Râmnicu Vâlcea: Primăria reziliază contractul cu Urban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datoriile neplătite de doi ani municipalităţii se ridică la 6,9 milioane de lei. Războiul gunoaielor continuă însă în Justiţie. Primăria vrea să recupereze de la Urban atât redevenţa neplătită cât şi penalizările de întârziere.

Municipalitatea pregăteşte debarcarea firmei Urban de la gestionarea deşeurilor menajere din municipiu. Operatorul are datorii de 6,9 milioane de lei noi, din care 1,9 milioane reprezintă penalizările de întârziere pentru doi ani de neplată a redevenţei datorată municipalităţii pentru concesionarea serviciului de gestionare a deşeurilor. „Contractul de cesiune va fi suspendat de drept fără punere în întârziere. În acest moment, există întârzieri de doi ani de la plata redevenţei, iar sumele, împreună cu penalizările s-au acumulat. În şedinţa de Consiliu ce ca avea loc miercuri voi propune aleşilor locali rezilierea acestui contract", spune primarul Romeo Rădulescu ce a pregătit şi un proiect de hotărâre în acest sens.

CITIŢI ŞI:

SPORURI DE CRIZĂ LA PRIMĂRIA DIN ŢĂNDĂREI

PRIMĂRIA SLOBOZIA CONTINUĂ SĂ RISIPEASCĂ BANII


Proces pe rol la Curtea de Apel Piteşti


În acest moment, între Urban SA şi Primăria din Râmnicu Vâlcea există un proces prin care municipalitatea încearcă să recupereze datoriile acumulate în cei doi ani de neplată. Juriştii primăriei spun că rezilierea contractului este legală, chiar dacă există un proces pe rol. „Contractul cu Urban poate fi reziliat de drept, fără alte formalităţi dacă redevenţa nu este plătită timp de trei luni consecutiv. Or cei de la Urban nu au plătit doi ani",explică Nicolae Mesea, consilier juridic al primăriei. Juriştii primăriei spun că instanţa va intra pânâ în septembrie în vacanţă, iar procesul va avea de aşteptat până la soluţionare. Reprezentanţii Urban nu au dorit să facă declaraţii oficiale legate de decizia primăriei, însă surse din firmă arată că, din cauza crizei financiare firma nu şi-a putut plăti la timp datoriile ce s-au acumulat în timp. Potrivit contractului dintre primărie şi Urban, firma va presta încă 90 de zile după reziliere, urmând ca în acest timp să se organizeze o nouă licitaţie de atribuire.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite