Râmnicu Vâlcea: Pensiunile se întrec în oferte de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensiune de pe Valea Lotrului
Pensiune de pe Valea Lotrului

După un an slab la încasări, patronii de pensiuni speră să atragă turiştii cu oferte generoase. Mai toate locurile de cazare din judeţ sunt aproape ocupate. Anul acesta ofertele se întrec în preţuri reduse şi distracţii de sezon.

Citeşte şi:

Moş Crăciun există cu adevărat doar la Braşov

Ca să îşi atragă clienţii proprietarii de pensiuni din Vâlcea vin anul acesta cu preţuri accesibile pentru toate buzunarele dar şi cu oferte care mai de care mai interesante. La Horezu, oraş declarat staţiune acum doi ani, pensiunea Taco oferă turiştilor, pe lângă cazare şi un adevărat spectacol al obiceiurilor de Crăciun. „Pentru a ne ocupa toate locurile am pus la punct un program prin care turiştii vor participa la tăierea porcului şi la tradiţiile ce se leagă de acest obicei. Avem ţuică fiartă şi preparate specifice, iar noutatea este că, anul acesta mesele festive se vor face afară, lângă grătar", ne spune Firuţa Conţan, reprezentantul pensiunii. Tarifele sunt acceptabile, spune aceasta, adică 40 de euro de persoană pe zi.


Servicii în plus la acelaşi preţ


Nici pe Valea Lotrului tradiţiile nu se uită. Chiar dacă se ajunge mai dificil în zonă, turiştii care poposesc la pensiunile de la Voineasa şi Malaia vor petrece un Crăciun de neuitat. La vila Mariana din Voineasa, administratorul spune că tot anul afacerea a mers slab. „Am fost afectaţi de criză, mai ales în vară, când ne aşteptam să avem aflux de turişti, iar acest lucru nu s-au întâmplat. De sărbătorile acestea am mai lăsat din preţ pentru că trebuie să ne recuperăm investiţiile. Pentru Crăciun am închiriat toată vila cu numai 1000 de lei", spune Mariana Bălăşel, administratorul vilei. Totuşi, există şi pensiuni ale căror tarife nu au scăzut, dar oferă şi alte servicii incluse în preţ. De exemplu, la pensiunea Piatra Verde din Voineşiţa trei zile de cazare costă 1000 de euro, iar turiştii fac pescuit sportiv pe lacurile din zonă.

Oferte de Crăciun şi în oraş


Nici pensiunile din Râmnicu Vâlcea nu s-au lăsat mai prejos de sărbătorile acestea. Pensiunea Reelax vine cu o ofertă de 1500 de lei pentru şase persoane în două zile. Chiar dacă nu mulţi se înghesuie să îşi petreacă sărbătorile în oraş, patronii pensiunii spun că locurile au fost deja ocupate şi că pregătesc oferta de Revelion.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite