Râmnicu Vâlcea: Chinezăriile vândute de Crăciun pun în pericol sănătatea celor mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucăriile din China sunt periculoase pentru cei mici
Jucăriile din China sunt periculoase pentru cei mici

Pentru că este criză, părinţii se reoreintează şi aleg să le cumpere micuţilor daruri mai ieftine. Râmnicenii trebuie să fie atenţi însă la jucăriile pe care le cumpără, pentru că, fără să vrea, luând produse mai ieftine, pun în pericol sănătatea micuţilor.

Citeşte şi:

Moş Crăciun există cu adevărat doar la Braşov

În această dimineaţă, cumpărăturile pentru cadourile de Crăciun au intrat pe ultima sută de metrii, însă părinţii sunt avertizaţi de inspectorii de la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Vâlcea să aibă mare grijă la jucăriile pe care le cumpără. „ În perioada aceasta inspectorii noştri au făcut mai multe verificări la articolele de sezon. Mă refer aici la jucării şi îmbrăcăminte pentru cei mici. Am controlat 27 de agenţi economici care se comercializează jucării, dar şi alte obiecte de sezon. Amenzile totale au fost de 13.500 de lei" , spune Laura Dinţoi, şefa OJPC Vâlcea. Ea avertizează părinţii să nu cumpere jucării de provenienţă necunoscută şi să verifice întotdeauna rezistenţa lor şi dacă por răni în vre-un fel copilul.


Jucăriile ieftine la mare căutare


Deocamdată, în Râmnic nu au fost înregistrate cazuri de copii care să ajungă în spital din cauza jucăriilor ieftine, însă medicii îi sfătuiesc pe părinţi să fie precauţi. „Anul trecut, am avut un caz cu un băieţel care şi-a demontat o maşinuţă şi s-a tăiat la mânuţe. Părinţii au fost pe fază şi după un consult sumar, l-am dezinfectat şi bandajat, nu au fost probleme grave", a precizat Florentina Ionescu, medic de familie în Râmnicu Vâlcea. Părinţii spun însă că nu au bani pentru a le cumpăra copiilor jucării foarte scumpe şi rezistente. „Eu le-am cumpărat copiilor jucării mai ieftine pentru că bugetul este foarte restrâns în acest an. Maşinuţele şi păpuşile chinezeşti au preţuri începând de la 20 de lei. Le-am mai cumpărat şi până acum jucării mai ieftine şi nu au fost probleme", a povestit Ionela Tudor, o mămică de 35 de ani din Râmnicu Vâlcea.


Personajele din desene animate, căutate de părinţii cu bani


Există însă şi râmniceni pentru care banii nu sunt o problemă. Aceştia caută jucării inspirate din desenele animate preferate de cei mici pentru care ar fi gata să plătească oricât. „Am un băieţel de patru ani care îşi doreşte foarte mult să primescă de la Moşul jucării cu personajele din desenul animat „Orăşelul Leneş" şi hăinuţe cu imaginile acestor personaje. Am alergat deja prin tot oraşul şi sper să reuşesc să găsesc toate aceste minuni ", a povestit Alin Popian, un părinte pentru care nu cotează câţi bani scoate din buzunar pentru a satisface capriciile fiului său. Specialiştii spun că jucăriile de firmă sunt mult mai sigure, dar că de fiecare dată părinţii ar trebui să verifice vârsta pentru care sunt recomandate acestea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite