SCANDAL: Azi vine executorul să demonteze telegondola din Sinaia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telegondola transoportă într-o lună între 15.000 şi 20.000 de turişti
Telegondola transoportă într-o lună între 15.000 şi 20.000 de turişti

Continuă scandalul dintre Primăria Sinaia şi firmele din grupul Dunărea, care au executat lucrările în 2007, în leasing. Executorul judecătoresc şi-a anunţat prezenţa joi, începând cu ora 10.00, pentru a demonta instalaţia, după ce administraţia locală a întârziat cu plata uneia dintre rate

Lucrarea, de 7,7 milioane de euro, a fost executată în 2007, în baza unui contract de leasing financiar în care au fost implicate Primăria Sinaia, Dunărea IFN şi Dunărea SA. După ce, în luna mai a acestui an, unul din stâlpii de susţinere s-a deplasat, punând în pericol întreaga instalaţie de transport prin cablu, Primăria a luat decizia să nu mai achite o rată, invocând faptul că oprirea telegondolei i-a redus din venituri.

În urma acestei întârzieri, societatea Dunărea IFN a anunţat că va executa silit Primăria, pentru a lua întreaga instalaţie. Lucru care urma să se petreacă încă de vineri, când Primăria a recuzat executorul şi a apucat să întârzie procedura. Până astăzi, însă, când executorul a anunţat că va reveni la Sinaia.

Reprezentanţii administraţiei locale din Sinaia au precizat, joi dimineaţă, că tocmai au plătit şi ultimele rate, suma din contract fiind achitată integral. De asemenea, ei susţin că emiseseră bilete la ordin, de la începutul lucrărilor, care serveau drept garanţie pentru a acoperi eventuale întâîrzieri ale ratelor, dar pe care firma executantă nu le-a utilizat.

CITIŢI ŞI:

Primarul oraşului Sinaia a depus o plângere penală contra prefectului

Telegondola Sinaia, înţepenită de şapte luni

Primăria Sinaia susţine că telegondola are aviz de funcţionare

De asemenea, la începutul săptămânii, primarul oraşului Sinaia a depus o plângere penală împotriva prefectului de Prahova, pe care l-a acuzat de abuz, precizând că reprezentantul Guvernului în teritoriu ar fi încercat să împiedice buna funcţionare a acestui serviciu de transport. Telegondola a fost realizată în anul 2007, în baza unui contract de leasing financiar în valoare de 7,7 milioane de euro, din care 2,3 milioane au venit de la Guvern. Într-o lună din sezonul de iarnă, telegondola transportă între Cota 1.000 şi Cota 1.400 între 15 şi 20 de mii de turişi, potrivit reprezentanţilor Primăriei Sinaia.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite