Telegondola din Sinaia, înţepenită de şapte luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telegondola din staţiunea Sinaia, ce asigură transportul persoanelor de la staţia Cota 998 (150 metri mai sus de Taverna Sârbului) până la staţia Cota 1400, nu este nici acum funcţională.

La sfârşitul lunii mai a acestui an, instalaţia pe cablu a fost oprită pentru reparaţii la un pilon de susţinere care se degradase şi nu mai prezenta siguranţă pentru transportul turiştilor care vroiau să admire Munţii Bucegi de la înălţime.

În cele aproape şapte luni de lucrări, stâlpul 6, cel cu probleme, a fost mutat cu 45 metri în amonte, într-o zonă sigură, iar zilele acestea urmau să aibă loc probele tehnice pentru a repune în funcţiune telegondola.

Numai că instalaţia a ajuns, între timp, subiect de scandal în Primăria Sinaia. Edilul Vlad Oprea a intrat în conflict cu societatea Dunărea IFN SA, cea care trebuia să repare instalaţia, telegondola fiind, de altfel, o investiţie publică, din fonduri locale şi guvernamentale, pe care o operează SC Transport Urban Sinaia S.R.L, o firmă înfiinţată de Consiliul Local Sinaia.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, Dunarea IFN SA avea obligaţia să asigure buna funcţionare a telegondolei, însă lucrările de relocare a stâlpului 6 au început abia în luna septembrie a acestui an, motiv pentru care autoritatea locală a fost privată de sume importante de bani. Asta în condiţiile în care lucrările nu au fost, nici la această oră, terminate. Reprezentanţii autorităţilor locale speră ca măcar la 1 decembrie să poată da drumul telegondolei.

Până când lucrurile se vor limpezi, turiştii sunt cei care vor avea de suferit de pe urma nefuncţionalităţii telegondolei.

„M-am tot plimbat cu gondolele, de fiecare dată când mergeam la munte. De sus, totul se vede de vis. E spendid să admiri crestele munţilor. Şi apoi, pentru o staţiune precum Sinaia, această instalaţie este indispensabilă", a spus Florin Enache, un ploieştean împătimit al sporturilor de iarnă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite