Ploieștence care au învins în „lumea“ bărbaţilor FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei doamne din Ploieşti au păşit, cu multă îndrăzneală, în lumea bărbaţilor şi le-au demonstrat că meserii „masculine" ca arbitrajul, pilotajul sau şoferia, la nivel profesionist, pot fi stăpânite cu multă abilitate de către sexul frumos.

Activează în domenii diferite, dar au, totuşi ceva în comun: dorinţa de a ieşi din tipare. Vorbim de arbitrul de fotbal şi pilotul Roxana Bănăseanu, şoferul de taxi Nicoleta Barac şi de instructorul-auto Mihaela Popa, trei prahovence care au ţinut  cu tot dinadinsul să depăşească prejudecăţile şi să-şi facă din pasiune o meserie de succes, chiar dacă ea a fost acaparată şi, implicit, dominată de bărbaţi.

Drumul nu a fost deloc unul bătătorit pentru cele trei, însă stăpâne pe cunoştinţele lor şi cu o ambiţie de fier au reuşit să-l străbată cu fruntea sus şi să le demonstreze bărbaţilor care nu le-au dat pic de credit că locul lor nu este doar la cratiţă. Şi-au câştigat pe parcurs respectul colegilor de breaslă, păstrându-şi demnitatea şi feminitatea.

Adrenalină să fie!

Din adolescenţă, Roxana Bănăseanu a cochetat cu ativităţile „masculine". I-a plăcut fotbalul pe care l-a şi practicat în liceu, iar ulterior, în 2002 a intrat în arbitraj. În 2008 a reușit să promoveze în Liga a III-a, întrecându-i pe mulţi „cavaleri ai fluierului" prahovean.

CITIȚI AICI MAI MULTE AMÂNUNTE DESPRE ACTIVITATEA ROXANEI ÎN DOMENIUL ARBITRAJULUI

Odată cu intrarea în lumea „balonului rotund" și-a asumat și gama bogată și diversă de injurii de pe teren. Stăpânirea de sine a făcut-o să devină imună la toate catalogările şi invitaţiile microbiştilor.

La cei 28 de ani pe care îi are îi place să trăiască intens, iubește adrenalina. Pe lângă fotbal, Roxana este pasionată de zbor, un alt hobby pe care vrea să-l transforme în carieră. Este cursantă, în anul al II-lea la Școala Superioară de Aviație Civilă, iar după terminarea ei va fi pilot pe cursele de linie. „Sunt singura fată din serie, la pilotaj, însă m-am obişnuit să fiu in inferioritate numerică. Îmi place şi arbitrajul, şi pilotajul chiar dacă, în ambele situaţii, deciziile trebuie să le iei în fracţiuni de secundă ", ne-a mărturisit Roxana.

image

MAI MULTE IMAGINI CU CELE TREI PLOIEȘTENCE CARE AU MESERII INEDITE

Prezenţă exotică între taximetrişti

Dacă faceţi comandă de un taxi, iar la volan vă întâmpină o doamnă blondă, amabilă, nu ezitaţi să urcaţi. Este Nicoleta Barac (42 de ani) şi practică taximetria de aproape 15 ani. O persoană pe cât de plăcută, pe atât de abilă în manevrarea volanului şi bună cunoscătoare a străzilor din oraş. A început activitatea în domeniu ca dispecer, însă şi-a dat seama că locul nu-i este acolo.

„Nu puteam sta într-un birou, aşa că am început să şofez. A fost destul de greu la început. Femeie la volan şi blondă, pe deasupra, n-au lipsit glumele de prost-gust la adresa mea. Eram o prezenţă exotică în rândul taximetriştilor", ne-a spus Nicoleta.

Când au văzut că treaba este serioasă, iar colega blondă are mai mulţi clienţi decât ei, taximetriştii au început să-şi schimbe comportamentul.

Are clienţi fideli, iar de când practică taximetria o singură dată a fost refuzată. „Bărbatul care a sunat la dispecerat şi a aflat că voi fi eu la volan a cerut o altă maşină, motivând că nu vrea să aibă probleme cu soţia lui care este foarte geloasă", ne-a povestit amuzată Nicoleta.

Profă pentru viitorii şoferi

O altă persoană care a vrut să demonteze miturile că locul femeilor este la cratiţă sau că sunt cele mai slabe şoferiţe este şi Mihaela Popa, instructor-auto în Câmpina. De mică şi-a dorit să şofeze, dar să-i înveţe şi pe alţii tainele condusului, motiv pentru care a urmat toţi paşii pentru a obţine atestatul de instructor-auto. Nu i-a plăcut însă să fie condusă, ceea ce a determinat-o să-şi deschidă propria-i şcoală de şoferi.

O femeie brunetă, înaltă, frumoasă, în vârstă de 32 de ani, Mihaela Popa nu trece neobservată, stârnind admiraţia bărbaţilor şi invidia femeilor. Geloase din fire, doamnele sunt mai reticente în a-şi da acordul ca soţii sau iubiţii lor să-i fie elevi Mihaelei.

„În schimb, bărbaţii îmi aduc mie pe soţiile sau prietenele lor să le învăţ să conducă pentru că, spun ei, sunt liniştiţi dacă le ştiu în preajma altor femei",ne-a spus cu zâmbetul pe buze Mihaela.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite