Arbitrul prahovean Roxana Bănăseanu este o învingătoare într-o lume a bărbaților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roxana Bănăseanu, singura prahoveancă arbitru-asistent în Liga a III-a, ne dă o frumoasă lecție de viață, despre ce înseamnă pasiunea și cum pot fi depășite prejudecățile. A intrat într-o lume a bărbaților, cum este considerată cea a fotbalului, încă din liceu când s-a înscris în echipa de fotbal feminin de la Câmpina.

A renunțat la acest sport spre finalul liceului, când a fost nevoită să dedice mai mult timp studiului, însă nu a putut sta prea mult pe tușă. Cum a intrat la facultate, în 2002, la îndemnul unui fost fotbalist de la Poiana Câmpina, actual arbitru în Liga județeană, Dragoș Pantilie, a început arbitrajul. Un an mai târziu avea să arbitreze primul ei meci, iar în 2008 a reușit să promoveze în Liga a III-a, întrecându-l astfel pe cel care a îndemnat-o să intre în rândul „cavalerilor fluierului". A fost cel mai bun moment al cariei sale de arbitru-asistent de până acum.

Sportul înseamnă însă și sacrificii. Care sunt cele pe care le-a făcut Roxana Bănăseanu, dar şi ce perspective are frumoasa membră a lotului de arbitri prahoveni aflaţi din noul număr al săpătmânalului ADS Ploieşti, pe care-l puteţi procura de la chioşcuri începând de joi, 4 august.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite