VIDEO Mai mulţi ploieşteni au cerut oprirea votului în patru secţii din oraş UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri locale 2012
Alegeri locale 2012

Votarea în patru secții din Ploieşti s-a desfăşurat cu dificultăţi, după ce, potrivit unor sesizări, membrii secţiei le-au dat alegătorilor mai mult de un buletin de persoană pentru alegerea primarului

ORA 12.20:

La secţiile 124, 126, 127 şi 128 din cartierul Malu Roşu, din ploieşti, reprezentanţii unui partid au solicitat închiderea urnelor, timp de o oră. Problemele au venit după ce oamenii au constatat că, în loc de un buletin de vot pentru primar, mai mulţi alegători au primit două sau patru buletine. Reprezentanţii Prefecturii Prahova spun că aşa au venit buletinele de vot de la tipografie.

„Este neatenţia preşedinţilor de secţii. Buletinele pentru primari şi consilieri judeţeni au venit în calupuri de patru. Când le/au primit, înainte să pună ștampila de control, președinții aveau obligația să se uite pe ele. Ni s/a întâmplat, de dimineață, să fim sunați și să ni se spună că, în loc de 100, au primit 25 de buletine de vot. De fapt nu le desfăcuseră“, ne-a declarat subprefectul judeţului Prahova, Rodica Paraschiv.

ORA 10.35

Inițial s-a cerut oprirea votului în patru secții aflate în grădinița nr.10 din cartierul malu Roșu, 124, 126, 127 și 128.

Votarea nu s-a oprit, însă, la secția 124.

Alegătorii au primit la aceste secții câte patru buletine de vot pentru fiecare din cele patru opțiuni pe care trebuie să le exprime astăzi, adică pentru primar, consiliul local, președintele consiliului județean și consilierii județeni.

Greșeala aparține membrilor secției de votare care nu au scos buletinele de vot din pachet, venite câte patru la tipografie.

Alegerile au fost reluate.

ORA 10.00

Este vorba despre secțiile 124, 126, 127 și 128 din cartierul Malu Roșu, din Ploiești.

Votul a fost oprit până la lămurirea incindentelor, iar reprezentanții Biroului Electoral Județean Prahova verifică situația.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 Pot vota 683.700 de prahoveni. Candidează 9.000. Află rezultatele votului, astăzi, pe ploiesti.adevarul.ro

Rezultate alegeri locale 2012:

Astăzi vei putea afla, pe adevarul.ro, cum se decide soarta Ploieștiului şi a Prahovei: rezultate alegeri locale 2012, incidente în timpul alegerilor, sondajele exit poll prezentate de televiuni, declaraţii ale învingătorilor şi perdanţilor, informaţii inedite despre alegeri locale şi candidaţii din acest tur de scrutin. Urmăreşte ştirile despre alegeri şi comentează rezultatele alegerilor locale împreună cu jurnaliştii şi cititorii adevarul.ro.

Citeşte aici detalii despre toţi candidaţii din toate judeţele României şi urmăreşte pe paginile locale rezultatele alegerilor locale.

„Adevărul" îţi prezintă candidaţii din toate judeţele din România

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite