Un grup de ploieşteni a lansat primul radio care emite non-stop pe Facebook FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi prieteni din Ploieşti au lansat, recent, un post de radio care emite 24 de ore din 24, audio şi video, pe platforma de socializare Facebook. Ei se mândresc că „Radio Me Gusta“ este primul de acest gen din ţară

Un grup de prieteni din Ploieşti a decis să transforme dragostea pentru muzică, radio şi glume într-o pasiune cât se poate de creativă şi creatoare, iar din această îmbinare a utilului cu plăcutul a ieşit „Radio Me Gusta", primul post care emite live, 24 de ore din 24, audio şi video, pe reţeaua de socializare Facebook. Dorian, Robert, Radu, Cătălin, Victor, Alex, Claire şi Andrei reprezintă nucleul care se ocupă acum de post, ultimul din această enumerare fiind şi „creierul" din spatele întregii operaţiuni.

Decizia de a lansa un post de radio le venise de ceva vreme, însă a tot fost amânată până când au fost găsite resursele, timpul necesar şi mai ales motivaţia, povesteşte Andrei Năstase. Reţeaua de socializare a fost aleasă ca suport pentru a emite pentru că mulţi din prietenii lor îşi petrec timpul pe Facebook. Aşa că Andrei şi-a pus la contribuţie cunoştinţele de IT şi a lansat acest post pentru a-şi demonstra lui, dar şi câtorva persoane dragi din jurul său, că poate transforma postul într-unul de succes.

image

Click pe imagini pentru fotogalerie

Non-stop pe Facebook

„În iunie 2011 am avut ideea să facem un post de radio, alături de un om cu o mare experienţă în radio-ul prahovean şi unul care putea investi ceva bani în acest proiect. Însă lucrurile s-au cam bătut cap în cap, nimeni nu s-a mai implicat şi am tot amânat ideea până când pentru mine a apărut motivaţia necesară. «Me Gusta» a fost lansat pe 15 februarie, după nişte mail-uri trimise la Facebook, pentru că aveam nevoie să modific nişte scripturi de pe site-ul lor. Nimeni de la noi nu mai emitea în direct, existau cel mult nişte videoclipuri urcate pe reţeaua de socializare, dar asta era tot. Acum avem o echipă stabilă, o grilă de programe aproape completă şi un site propriu pe care l-am refăcut şi va arăta foarte bine. Nu suntem un radio de nişă şi nu ne limităm la gusturile proprii, dar «produsul» pe care-l realizăm este conceput pentru oameni cu bun-gust", ne-a povestit Andrei.

CITIȚI ȘI:

INOVAȚIE Cum poți să derulezi la radio? Dar să dai înainte?

Băieţii pot fi ascultaţi şi văzuţi nu numai pe reţeaua de socializare Facebook, ci şi pe site-ul propriu, în programele de muzică uzuale de pe calculator dar şi pe telefoanele android sau Iphone. Unul din următoarele obiective este, acum, intrarea şi pe o frecvenţă FM.

„Am început cu aparatură împrumutată de la unul şi de la altul, iar pe parcurs am îmbunătăţit-o. Toată investiţia a fost din buzunarul propriu. Având în vedere că metoda prin Facebook are acoperire naţională şi internaţională, planul următor este să cucerim Marte", glumeşte Andrei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite