Huliganul din galeria Petrolului Ploieşti a fost arestat preventiv 30 de zile UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Enache la Spitalul Judeţean de Urgenţă
Dragoş Enache la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a cerut, luni seară, arestarea pe un termen de 30 de zile a lui Dragoş Petruţ Enache, suporterul care a pătruns pe teren la meciul Petrolul - Steaua şi a lovit un fotbalist bucureştean.

ORA 18.40

Judecătoria Ploieşti a admis cererea formulată de procurori pentru arestarea preventivă a tânărului care a intrat pe teren la meciul de duminică. Astfel, Dragoş Enache este arestat preventiv, pe o perioadă de 30 de zile. Iniţial, el fusese reţinut pentru 24 de ore, decizie luată tot în data de 31 octombrie.

ORA 18.00

Procurorii au cerut, la Judecătoria Ploieşti, menţinerea în arest a tânărului de 25 de ani. Acesta primise luni dimineaţă o orodnanţă de reţinere, pentru o zi. Anchetatorii de la Parchet au solicitat extinderea, pe o perioadă de 30 de zile, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti

ORA 16.20

Prefectul județului Prahova, Adrian Dobre, a cerut demisia lui Ștefan Burlacu, comandantul Grupării Mobile de jandarmi „Matei Basarab“ Ploiești, cea care s-a ocupat de asigurarea ordinii la meciul de duminică seară. „Apreciez că modalitatea de pregătire a acestei misiuni a avut plusurile și minusurile sale. Concluziile comisiei de la București vor fi cele decizionale“, a răspuns Ștefan Burlacu.

ORA 15.45

Într-o conferință de presă încheiată în urmă cu puțin timp, conducerea clubului Petrolul Ploiești a anunțat rezilierea contractului cu firma de pază, Galant Security, dar și dezamăgirea față de comportamentul galeriei. „Este o pată ireparabilă. Ne dorim ca suporterul care a făcut acest gest să nu mai intre pe stadion niciodată“, a spus Vivi Răchită, managerul Petrolului.

UPDATE 12.50: Enache a fost adus pentru audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti. În vreme ce acesta discută cu procurorii, un grup mare de suporteri petrolişti s-a strâns în faţa clădirii, aflată la aproximativ un kilometru de stadionul „Ilie Oană“.

EDITORIAL

Grigore Cartianu

Grigore Cartianu

Lecţia de la Ploieşti: cine nu are sârbi, să-şi cumpere!

Dragoş Enache, ploieşteanul care a intrat pe teren duminică noapte la meciul Petrolul - Steaua, a mai fost implicat în scandaluri în ultimii ani, potrivit mai multor colegi din galeria „lupilor galbeni“.

Dragoş Enache are 25 de ani (foto Alex Policală)

CLICK PE IMAGINI PENTRU A-L VEDEA PE SUPORTERUL BĂTĂUŞ

Enache a fost reţinut de Poliţie pentru 24 de ore, iar acum este aşteptat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti. El este acuzat de tulburarea liniştii publice şi ultraj contra bunelor moravuri. De asemenea, el va fi anchetat separat, în baza Legii 4/2008, aşa-zisa Lege Dragomir, pentru intrarea pe teren şi lovirea unui fotbalist. Enache este aşteptat luni, în jurul orei 12.10, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

CITIŢI ŞI:

A apărut pagina „Dragoș Ștefan Enache": Stânga fatală, dreapta mortală

Individul care l-a lovit pe Galamaz era, foarte probabil, drogat

Primarul Ploieştiului cere ca suporterul bătăuş să fie pedepsit exemplar

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite