Update: Colegii bărbatului care pilota elicopterul prăbuşit în Tulcea cred că rafalele de vânt sunt răspunzătoare pentru accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegii celui care a pilotat elicopterul tip taxi cred că acesta nu a avut vreo vină pentru producerea incidentului
Colegii celui care a pilotat elicopterul tip taxi cred că acesta nu a avut vreo vină pentru producerea incidentului

Pilotul elicopterului tip taxi, care s-a prăbuşit şi a luat foc ieri dimineaţă, în judeţul Tulcea, "este un profesionist cu 3.000 de ore de experienţă pe elicoptere, din care 100 de ore pe elicoptere marca Robinson 44, şi este şcolarizat chiar la compania producătoare din Statele Unite". Colegii săi cred că accidentul  s-a produs din cauza unor rafale de vânt.

La bordul elicopterului aparţinând firmei Aerotaxi din Ploieşti, care s-a prăbuşit ieri, în Tulcea, se afla Nucu Dobronăuţeanu, proprietarul unor domenii de vânătoare din judeţul Tulcea şi acţionar la Murfatlar, şi o femeie de 41 de ani, din Bucureşti.  Elicopterul implicat în accident aparţine lui Gheorghe Paţă, de 49 de ani, din localitatea gălăţeană Tecuci.

Un elicopter al unei firme de taxi din Ploieşti a luat foc în Deltă

"Este vorba despre un elicopter închiriat de la o altă firmă de către societatea noastră, care executa un zbor privat pentru două persoane, pe distanţa Deltă-Bucureşti. Din câte am aflat şi noi, la decolare aparatul a devenit incontrolabil. Norocul a fost că l-a pilotat un om cu experienţă, cu peste 3000 de zbor la activ, care a reuşit să-I aducă în siguranţă la sol pe cei doi pasageri. Ştiu că se fac verificări pentru a se stabili cu exactitate cauzele prăbuşirii, dacă este vorba despre o defecţiune tehnică sau nu. Este posibil să fi fost turbulenţe sau rafale de vânt", a declarat Mircea Turculeţ, pilot la firma Aerostar din Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos:

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite