Hingherii ploieşteni, acuzaţi că au ucis câinele unei familii din Bucov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Crăciun l-a găsit pe Aricel mort pe câmp, la câteva zile după ce acesta dispăruse Foto: Alex Policală
Bogdan Crăciun l-a găsit pe Aricel mort pe câmp, la câteva zile după ce acesta dispăruse Foto: Alex Policală

O familie din Bucov şi-a găsit câinele mort pe câmp, după ce fusese tranchilizat de hingherii ploieşteni. Deşi au sediul pe teritoriul comunei Bucov, lucrătorii de la ecarisaj sunt plătiţi din banii ploieştenilor şi nu au atribuţii în afara municipiului. Oamenii păgubiţi au depus plângeri la Poliţie şi la Direcţia de Sănătate Publică.

În vreme ce declară că nu mai ridică patrupede din Ploieşti, pe motiv că adăpostul de câini e aproape plin, hingherii plătiţi din banii ploieştenilor răspund la comenzi din comuna Bucov. Ei sunt acuzaţi de o familie de aici că le-au ucis câinele, care fusese scăpat din greşeală şi stătea în faţa porţii. Oamenii au imagini filmate de camerele de supraveghere a locuinţei, din care se vede cum maşina de la adăpost opreşte în faţa porţii iar animalul e tranchilizat şi dă să fugă. Ei au depus sesizări la Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică şi Primăria Ploieşti.

Familia Crăciun, care locuieşte în comuna Bucov, aproape de cartierul Mica Romă, l-a dat dispărut pe câinele Aricel, o corcitură de caniş în vârstă de trei ani, pe data de 4 octombrie. Urmărind imaginile surprinse de două din camerele de supraveghere instalate pe proprietatea lor, oamenii au observat că patrupedul a fost fugărit de angajaţii Parcului „Constantin Stere". Deşi adăpostul de câini se află pe terenul comunei Bucov, el este finanţat de administraţia locală ploieşteană, iar hingherii n-au nicio atribuţie în afara municipiului.

Hingherii știau unde este câinele

Soţii Crăciun şi-au căutat câinele la adăpost, însă fără succes. „Vecinul mi-a spus că a văzut hingherii luând mai mulţi câini din zonă. Am mers la parc, unde tehnicianul Gheorghe Raicu mi-a răspuns că au capturat şase câini din cartier, care au fost băgaţi într-un ţarc în care mai erau şi alţii. Cinci dintre ei au fost găsiţi, al meu nu mai era. Avem motive să bănuim că a fost ucis de hingheri sau sfâşiat de ceilalţi câini. Au refuzat să-mi arate sala unde se ţin cadavrele sau imaginile luate în momentul debarcării. Dragoş Rusu, cel care se ocupă de adăpost, mi-a recomandat să-l caut pe câmp. Ba chiar s-a oferit să-i trimită pe băieţii care s-au ocupat de capturi în acea zi, să periem zona", povesteşte, necăjită, Violeta Crăciun. Câinele a fost găsit, zilele trecute, mort. „La cât de mare este acest câmp, angajaţii de la adăpost l-au găsit pe Aricel imediat, semn că ştiau pe unde s-o ia. Au mers la punct ochit. Ne-au spus că, într-adevăr, l-au tranchilizat, dar el a fugit şi s-a ascuns. Au încercat să ne convingă că a murit din cauza unui şoc hipotermic. Am vrut să facem necropsie, dar era prea târziu, intrase în putrefacţie. Doctorul veterinar ne-a spus, în schimb, că animalul a fost găsit într-o poziţie nefirească şi că şocul hipotermic este o cauză a decesului puţin probabilă", ne-a mărturisit şi Bogdan Crăciun.

CITIŢI ŞI: Ameninţarea maidanezilor! Un prahovean muşcat în fiecare zi

Ce au căutat acolo?

Vecinii spun că hingherii ar fi fost chemaţi de un om de afaceri care locuieşte în zonă. Reprezentanţii Parcului „Constantin Stere" dezmint, însă, această variantă. „Am curăţat câinii din jurul parcului. Sunt câini vagabonzi, care vin în parc şi sperie vizitatorii, aşa că noi îi căutăm şi îi castrăm, chiar şi în afara spaţiului pe care îl deţinem. Cartierul rezidenţial se află în imediata apropiere. A fost o campanie a noastră, în urma sesizărilor venite de la oamenii care vizitează parcul. N-am avut noi treabă cu moartea câinelui. Am înţeles că l-au şi găsit, pe câmp", ne-a declarat Cătălin Vlad, directorul Administraţiei Parcului Memorial „Constantin Stere".

2.000 de maidanezi pe străzile Ploieştiului

Adăpostul de la Bucov are o capacitate de aproximativ 700 de locuri, în funcţie şi de talia câinilor aduşi aici, iar în prezent este ocupat aproape în totalitate. Din cauza lipsei de spaţiu, conducerea parcului a declarat în mai multe rânduri în ultimele luni că ridică din Ploieşti doar câinii agresivi, din zonele aglomerate. Lucrătorii de la ecarisaj estimează că pe străzile din municipiu sunt, în acest moment, peste 2.000 de maidanezi. La Spitalul de Boli Infecţioase au ajuns, în primele 270 de zile ale acestui an, aproape 250 de persoane muşcate de animale, majoritatea din Ploieşti.

Administraţia Parcului Bucov are în acest an un buget aprobat de aproape 6,9 milioane de lei, din care numai 500.000 venituri proprii şi aproape 6,4 milioane reprezintă subvenţie din banii ploieştenilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite