Reacţii după Astra-Steaua 2-1. N'Doye: „Am învins pentru Gigi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astra Ploieşti a câştigat aseară, pe teren propriu, partida din etapa a patra a Ligii 1 disputată contra Stelei. Golurile gazdelor au fost marcate de „rebelii" N'Doye şi Fatai, care l-au trimis pe Gigi Becali acasă în minutul 55

Tiki Taka Astra! Visurile lui Gigi Becali au fost spulberate de echipa ploieşteană, care, pentru al treilea an consecutiv, a trimis Steaua acasă fără puncte. Primul care a plecat a fost finanţatorul formaţiei bucureştene, Gigi Becali, care a părăsit arena imediat după primirea golului doi. Sub privirile a circa 5.000 de spectatori, aproape toţi stelişti, astriştii nu s-au simţit deloc gazde ale partidei. Lucru care s-a văzut cel mai clar la lovitura de pedeapsă din care s-a deschis scorul, când N'Doye a transformat în huiduielile câtorva mii de oameni. Cel mai huiduit a fost, însă, de departe, Marius Şumudică.  Pentru antrenorul Astrei a fost cu atât mai frumos la final, când şi-a făcut dansul bucuriei, la mijlocul terenului.

Marius Şumudică, antrenor Astra: „Este una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea. N-am reuşit să bat Steaua nici cu Rapid, nici cu Bistriţa, iată că am reuşit cu Astra! Este ca o petrecere pentru mine, am o stare de euforie. Sunt bucuros că au fost atât de mulţi stelişti la meci. E cea mai mare fericire a mea, să mă huiduie tot stadionul, iar la final ei să aibă capul plecat şi eu să mă zbengui. Dansul a fost de la pantofi, mi-au rămas de la nuntă"

Ronny Levy, antrenor Steaua: „Suntem dezamăgiţi de meci şi de rezultat. Nu am fost precauţi, am mers cu forţa în loc să stăm să gândim şi am plătit pentru greşeli. L-am schimbat pe Nikolic pentru că am considerat că aveam nevoie de mai multă viteză în atac. Patronul a plecat în repriza a doua, este normal să fie dezamăgit. Nu ştiu dacă voi face schimbări pentru meciul cu bulgarii, mai sunt patru zile"

Ioan Niculae, patron Astra Ploieşti: „Este primul meci în care echipa s-a exprimat foarte bine. Am mers în vestiar, i-am felicitat pe băieţi şi sper să mă găsească tot mai des în vestiarul lor. Nu vor avea o primă specială, le-am amintit că există un regulament intern în care este prevăzut sistemul de premiere, cu prime în funcţie de locul ocupat. Meciul cu Steaua a fost un argument forte să vin mai des la meciuri. Până acum, veneam, dar plecam cu dureri de cap. Sunt foarte mulţumit de Şumudică. În schimb, îmi pare rău pentru Gigi Becali"

Gigi Becali, finanţator Steaua Bucureşti: „Vreau să văd o echipă care câştigă. Asta nu e echipa pe care eu o vreau. Echipa condusă cu 2-0 de Astra nu este echipa lui Gigi Becali"

Ousmane N'Doye, mijlocaş Astra Ploieşti: „Niciodată n-am pierdut cu Steaua, nici la Vaslui nici cu Dinamo. Am învins pentru Gigi, este «prietenul» meu. Tot vorbea înainte de meci «Tiki Taka Barcelona», i-am arătat că, astăzi, Astra a fost «Tiki Taka Barcelona»"

CITIŢI ŞI:

Sorin Strătilă: „U Cluj mi se pare mai bună ca Steaua“

Băjenaru, prezentat azi la noua echipă: „Levy mă dorea la Steaua“

Astra a învins, duminică noapte, cu scorul de 2-1. Primul gol a fost înscris de N'Doye dintr-un penalty acordat în urma unei trageri a lui Geraldo lsupra lui Miranda, în săritură. Golul a venit după ce, un minut mai devreme, Tatu a ratat singur cu portarul la poarta opusă. Pe contraatac, Strătilă s-a descotorosit de Latovlevici şi a centrat în faţa porţii spre Miranda. Gazdele s-au distanţat în minutul 53, când Lung a degajat direct pe atacantul argentinian, care a deviat inspirat pe spate. Pe „mingea a doua", Fatai i-a luat faţa lui Iliev şi a şutat, tehnic, în stânga portarului. La 1-0, Miranda a mai avut o ocazie, în minutul 47, dar mingea trimisă cu o lovitură de cap a căzut pe bară, în vreme ce Rusescu (52) a prins un şut puternic la colţul scurt, scos în corner de Lung Junior. În minutul 85, gazdele puteau rezolva definitiv partida, la o incursiune în forţă a lui Fatai, însă centrarea acestuia în faţa porţii a fost blocată. Golul Stelei a venit în al doilea minut de prelungire, în urma unui şut plasat, expediat de Mihai Costea din marginea careului.

Astra: Lung Jr. - Măţel, Goian, Bruno Miguel, Junior Morais - Strătilă (77 Budescu), Seto, N'Doye, Udoji (58 C. Matei) - Fatai, Miranda (87 Găman)

Steaua: Tătăruşanu - G. Matei (5 Rusescu), Geraldo, Iliev, Latovlevici (68 Prepeliţă) - Nicoliţă, Bourceanu, Brandan, Tănase - Tatu, Nikolic (33 M. Costea)

Marcatori: N'Doye (37 pen), Fatai (53) / M. Costea (90+2)

Cartonaşe galbene: Fatai (66), Miranda (71), Junior (82), Lung (89) / Geraldo (37), Tănase (69)

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite