Egalii campionilor! Vezi reacţiile după Oţelul-Astra 1-1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa lui Şumudică îşi extinde seria de invincibilitate, „pe spinarea" campionilor de la Oţelul. Vineri seară, gălăţenii au fost departe de forma care le-a adus titlul sezonul trecut, iar ploieştenii au profitat din plin, fiind recompensaţi de patron ca pentru o victorie

Meciul a fost unul echilibrat, poate sub media campionatului, echipele reuşind foarte bine să se închidă reciproc, pe un ger pătrunzător. Nici n-a fost greu, din moment ce amândouă au părut să aibă probleme la construcţie. Vârful împins al ploieştenilor, Fatai, a fost de multe ori blocat perfect de puternicii Perendija şi Costin, de acelaşi tratament beneficiind, la poarta opusă, şi Punosevac.

Gazdele au reuşit să deschidă scorul în minutul 40, la o fază care nu anunţa nimic. Punosevac a fost lansat pe zonă centrală, a găsit culoarul printre fundaşii Astrei şi a rămas singur cu Lung, la marginea careului. În urma contrei dintre cei doi, mingea s-a îndreptat, agonizant, spre poartă, până la urmă depăşind linia înainte să fie ajunsă de vreun ploieştean. Oaspeţii au revenit foarte repede pe tabelă, în primul minut de prelungire al părţii întâi. Costin a gafat, încercând să protejeze o minge în faţa lui fatai, însă nigerianul a insistat şi a scos cornerul din picioarele căpitanului gălăţenilor. Centrarea a fost bâlbâită în careu, acelaşi fatai reuşind să trimită mingea la colţul lung. Telefonat, dar suficient de plasat cât să lase apărarea adversă fără reacţie.

În partea secundă, gazdele au forţat, cu Pena şi Antal, însă oaspeţii au răspuns prin şarjele purtate în special de Stan, Junior Morais şi Strătilă. Astra a făcut un pressing „ucigător", reuşind foarte multe intercepţii la mijlocul terenului.

Declaraţii:

Marius Şumudică, antrenor Astra: „Nu cred că poate să se îndoiască cineva de acest punct. Nu arătăm ca o echipă de cupe europene încă. Astra încearcă să-şi găsească o identitate, să-şi găsească un joc, nu este o treabă care se face peste noapte dar suntem pe drumul cel bun. Astăzi am dat dovadă de spirit de sacrificiu. Îmi pare rău că am fost suspendat la acest meci, îmi pare rău şi pentru Udoji, care am înţeles că are ruptură de ligamente"

Vedeţi mai multe amănunte inedite din culisele meciului

Dorinel Munteanu, antrenor Oţelul: „Din păcate, nu am reuşit să câştigăm, este al treilea egal din tur şi asta spune multe. Suferim la finalizare, ne lipseşte zvâcul din faţa porţii. Sunt unele lucruri interne, la nivelul vestiarului, dar am în continuare încredere, sunt convins că locul ocupat acum nu este meritat. Nu m-am gândit să plec, nu-mi voi da demisia niciodată. Dacă se consideră că eu stau în calea progresului echipei, voi avea o discuţie cu Marius Stan şi cu ceilalţi membri ai conducerii. Nu regret că nu s-a făcut nicio achiziţie în vară, aceasta a fost strategia la care noi ne-am gândit"

Marius Stan, director genral Oţelul: „Sunt foarte îngrijorat, pentru că jocul nostru nu ne dă nicio speranţă pentru partida cu Manchester. Probabil că trebuia să fim mai pragmatici contra Astrei. Se joacă pe puncte, pe bani, pe glorie, băieţii ar trebui să fie tot timpul motivaţi. Cel mai tare mă îngrijorează că marţi vine Manchester, sper să nu luăm multe"

Kehinde Fatai, atacant Astra: „A fost un meci foarte greu şi suntem foarte bucuroşi că am luat un punct la Galaţi. Şumudică ne-a dat încredere şi ne-a făcut să fim mai agresivi. Eu trebuie să înscriu la fiecare meci, asta e datoria mea. Atmosfera este foarte bună la echipă. E prea devreme să vorbim acum de cupe europene, dar obiectivul nostru este să terminăm cât mai sus la finalul sezonului"

Oţelul Galaţi - Astra Ploieşti 1-1 (1-1)

Marcatori: Punosevac (40) / Fatai (45+1)

Stadion: Oţelul. Spectatori: 5.000

Oţelul: Grahovac - Râpă, Perendija, Sg. Costin (c), Sălăgeanu - Giurgiu, Filip (Pena 54) - Iorga (Antal 46), Neagu, Frunză - Punosevac (Paraschiv 75)

Astra: Lung (c) - Mihalache, Goian, Găman, Junior Morais - Seto, N'Doye - Strătilă (Rusu 70), Băjenaru, Udoji (Stan 20) - Fatai (Miranda 82)

Cartonaşe galbene: Iorga (16), Râpă (30), Perendija (33), Frunză (77), Neagu (85) / Fatai (33), Goian (84), Seto (86)

Arbitri: Emil Voicu (Bacău) - Ovidiu Artene, Daniel Hulubei (ambii Vaslui)

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite