După un an de amânări, se reia procesul fostului şef al Vămii Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Costea a fost „săltat“ pe 24 februarie 2011 Foto: Adevărul Ploieşti
Cornel Costea a fost „săltat“ pe 24 februarie 2011 Foto: Adevărul Ploieşti

Arestat în urmă cu mai bine de un an sub acuzaţia de corupţie, Cornel Ion Costea, fostul director de la Vama Ploieşti, va trebui să se prezinte din nou în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, după ce dosarul său a fost plimbat până acum pe la trei instanţe

Ridicat direct de la sediul vamal în februarie 2011 şi arestat preventiv, Cornel Costea încă se află la stadiul procesului pe fond, iar instanţele de judecată nu se îngrămădesc să dea o sentinţă în cazul fostului şef al Direcţiei Vamale Ploieşti. Prima amânare a fost în primăvara anului trecut, când Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa către Curtea de Apel.

Primul lucru făcut de Curtea de Apel, în iunie 2011, a fost să ia decizia de a-l elibera pe inculpat, sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara. Ulterior, în luna septembrie, judecătorii au decis să trimită dosarul înapoi la DNA, pentru reinstrumentare. Procurorii au înaintat recurs, care a fost judecat abia zilele trecute.

Pe 22 martie anul curent, la mai bine de un an de la arestarea lui Cornel Ion Costea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul DNA, casând sentinţa iniţială şi stabilind că procesul trebuie să fie continuat la Curtea de Apel Bucureşti. Cornel Costea a fost arestat în urma unei percheziţii, efectuate de procurori în februarie 2011. La finalul descinderii, după ce au percheziţionat birourile vamale şi maşina de serviciu a suspectului, anchetatorii au plecat cu mai multe pachete conţinând documente.

Mai multe amănunte pe această temă:

Încă o vamă pică testul anticorupţie

Şeful Vămii Ploieşti a fost reţinut pentru 24 de ore. Acesta este acuzat de luare de mită

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite