Şeful Vămii din Ploieşti a fost reţinut pentru 24 de ore. Acesta este acuzat de luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară a fost emis mandat de reţinere pentru 24 de ore pe numele directorului Vămii Ploieşti, Cornel Costea, pentru luare de mită.

Procurorii DNA şi poliţiştii au făcut, în cursul zilei de azi, mai multe descinderi în Vama Ploieşti. Cornel Costea, directorul Vămii, a fost ridicat şi condus la sediul DNA Bucureşti pentru audieri.

ORA 16.00

Au fost vizaţi angajaţi ai Autorităţii Naţionale a Vămilor, acuzaţi de luare de mită, dar şi firme de import-export de legume şi fructe. Maşina de serviciu a şefului Vămii a fost percheziţionată de către procurori, iar acesta a fost dus la DNA Bucureşti pentru audieri. Din birourile Vămii Ploieşti procurorii au ridicat mai multe acte şi documente.

ORA 13.50

Activitatea Vămii Ploieşti, unde au loc descinderi ale procurorilor din structura centrală a DNA şi poliţiştilor, continuă, joi la prânz, potrivit comisionarilor vamali, aproape 30 de tir-uri aflându-se în parcarea situată în apropiere de Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova.

Şoferii autovehiculelor, cei mai mulţi dintre ei cetăţeni străini, au declarat că reprezentanţii vămii nu le-au spus dacă operaţiunile de verificare a documentelor vor avea loc în cusrul zilei de joi sau vor fi nevoiţi să aştepte până vineri.

Printre cele 30 de tir-uri sunt camioane din Românmia, Turcia, Republica Moldova şi Serbia.

La rândul lor, comisionarii vamali spun că activitatea Vămii Ploieşti nu a fost întreruptă.

Potrivit anchetatorilor, vor fi verificate toate firmele care fac activităţi de import şi export de legume şi fructe, iar din birourile Autorităţii Naţionale Vamale vor fi ridicate acte şi documente privind activitatea acestora.

Suse judiciare au afirmat că sunt vizaţi angajaţi ai ANV care sunt acuzaţi de luare de mită.

ORA 13.20

Cornel Costea, directorul Vămii Ploieşti a fost ridicat de procurorii DNA într-o maşină Cielo cu număr de Bucureşti, şi, cel mai probabil, va fi dus la audieri. Anchetatorii au refuzat să facă orice comentariu.

ORA 12.50

În urmă cu câteva minute, reprezentanţii DNA au coborât din biroul directorului Vămii Ploieşti şi au verificat o maşină, cu numere de Bucureşti, după care s-au întors în sediu.

Mai multe zeci de persoane sunt blocate în vamă în acest moment, printre care şi un transportator de produse farmaceutice.

În 2006, procurorii DNA au trimis în judecată 18 vameşi din Ploieşti acuzaţi că au primit fiecare mită câte 9.000 de euro, pe parcursul a doi ani şi jumătate. Procesul a avut săptămâna aceasta a 50-a înfăţişare, un record pentru Tribunalul Prahova.

În timpul celor aproximativ cinci ani de când a fost început acest demers, doi dintre inculpaţi au decedat.  În acest dosar este judecat pentru luare de mită, printre alţii, şi Liviu Jianu, adjunctul şefului Biroului Vamal Ploieşti.

Citiţi aici de ce crede şeful Vămii Ploieşti că este urmărit de ceva timp de Serviciile Secrete

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite