Ploieşti: Şase cadavre ale unor maidanezi, găsite la adăpostul de la Boldeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Boldeşti Scăeni i-au întocmit şapte dosare penale unui medic veterinar pentru omorârea câinilor fără stăpân.

Emilia Herescu, administratora adăpostului de câini de la Boldeşti-Scăeni este acuzată că în ultimii ani a omorât mai mulţi maidanezi, din cauza condiţiilor precare de la adăpost. Ultimul incident de acest gen a avut loc recent la adăpostul de la Boldeşti, unde au fost găsite cadavrele mai multor câini fără stăpân. Poliţiştii au fost sesizaţi prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, iar o echipă însoţită de un medic veterinar de la DSV Prahova s-a deplasat la faţa locului, găsind în curtea stabilimentului, lângă gardul împrejmuitor, cadavrele a şase câini.

Mai citiţi:

Soluţii anti-maidanezi la Iaşi: adopţii, amenzi şi sterilizare (CAMPANIE)

„Cercetările continuă pentru a fi stabilită cauza exactă a decesului celor şase animale, precum şi dacă există indicii ale vreunei fapte de natură contravenţională sau penală", ne-a declarat Raluca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Medicul veterinar care patronează adăpostul spune că totul reprezintă o înscenare pusă la cale de reprezentanţii unei fundaţii de protecţie a animalelor. „Câinii sunt întărâtaţi mereu de persoane care aruncă cu pietre în gard pentru a se lua la bătaie. Dintre cele şase animale decedate, unul nu era din interiorul adăpostului, fusese aruncat acolo de pe stradă. La mijloc sunt interese financiare ale celor de la Fundaţia pentru Protecţia Animalelor care sunt interesaţi de trimiterea câinilor, pe bani, în Germania", ne-a declarat Emilia Herescu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite