Străinii condamnă actul de cruzime asupra unei pisici, petrecut la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce „Adevărul de Seară" a semnalat duminica trecuta un caz de violenţă asupra unei pisici, reacţiile iubitorilor de animale nu au întârziat să apară.

Câteva asociaţii de protecţia animalelor, precum şi numeroase persoane fizice din Germania, Franţa şi Austria s-au arătat dezgustate de sadismul de care au dat dovadă doi tineri din Ploieşti care s-au amuzat copios după ce câinele lor, pe care-l plimbau pe Bulevardul Republicii,  a sfârtecat o pisică.

Citiţi AICI despre incidentul care a avut loc în după-amiaza zilei de 7 noiembrie, pe Bulevardul Republicii din Ploieşti

De exemplu, într-un mail trimis pe adresa redacţiei, Diana Hartig, din Germania, atrage atenţia autorităţilor locale, judeţele şi naţionale să ia atitudine şi să condamne actele de cruzime, ale căror victime sunt animalele comunitare. "Autorităţile române au fost de prea multe ori oarbe în faţa unor asemenea cazuri de violenţă. Acum este momentul să arate că aşa ceva nu o să mai fie permis să se întâmple, şi că România îşi ia responsabilitatea de a-i pedepsi aspru pe cei care săvârşesc asemenea crime" spune Diana Hartig.

Iată ce scriu cititorii referitor la acest articol:

 Nicu: "din păcate aşa părinţi avem în România...de vină nu sunt tinerii,ci aceia care i-au crescut...!!!...Politia să-şi facă datoria şi să le dea părinţilor o amendă nu mare ci foarte mare...4000 de lei...!!!...fiecare fiinţă de pe această planetă are dreptul la viaţă...!!!"

Victor: " aşteptăm continuarea cu un real inters, poate se sesizează totuşi cineva. Interesant ca din 10 comentarii, 2 s-au amuzat de aventura copiilor. Din păcate, psihologul de serviciu sesizează unele simptome extrem de neplăcute. Chinuirea şi omorârea animalelor ca joc este un punct comun de plecare pentru mulţi din descreieraţii care au curemurat lumea cu crimele lor. Ar fi decent ca un tribunal să le recomande vizitarea doctorului de specialitate o perioadă de 2-3 ani şi semnalarea comunităţii de pericolul pe care îl reprezintă. Poate părea exagerat ce zic, ma întreb însă ce ar face cu o maşina sau cu o armă aceşti indivizi? După ce capăta curaj la ce vor trece de la pisici? la câini sau la ceva mai mare? Sper ca secolul 21 să fie secolul drepturilor animalelor, cine urmareste Animal Planet probabil a vazut că în US şi UK dacă eşti reclamat că nu îţi tratezi bine câinele te ameninţă cu (cel putin) amendă penală şi îţi ridică animalul. Mulţi se cred superiori şi invocă teorii ca "animalele uită", "nu conştientizează" sau simplu: "e un animal", uitând că şi noi suntem tot animaluţe. Dovada e chiar acest articol"

Mihai - Ploieşti: "dacă are tăticu' bani pot face orice,dacă nu, îi scapă legea.Oricum sunt copii scăpaţi de sub supraveghere, alimentaţi de răutaţile de după Revoluţie şi de nenorocirile prezentate zilnic la TV. Ruşine părinţilor...!"

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite