Şeful de la Direcţia Sanitară Veterinară Prahova e supărat că presa îi cere să protejeze populaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Direcţiei Sanitară Veterinară Prahova refuză în continuare să dea informaţii cu privire la apa infestată cu fecale care a fost retrasă din supermarketurile din Prahova.

Deranjat că l-am întrebat din  nou despre firma producătoare de apă din Vălenii de Munte, ale cărei produse au fost oprite de la vânzare, şi, mai ales, de articolul pe această temă, apărut în ediţia din 30 martie, şeful DSV Prahova, Viorel Bogdan, ne-a transmis că nu  va mai furniza niciodată cotidianului „Adevărul de Seară" date de interes public care au legătură cu instituţia pe care o conduce. Şi asta deşi coordonează activitatea unei instituiţii plătită din bani publici, care trebuie să informeze corect şi la timp despre aspecte care pun în pericol sănătatea populaţiei.

Patronul firmei din Prahova, suspectat că a îmbuteliat apă infestată, dezminte informaţia. Acesta ne-a contactat pentru a lămuri problema, despre care, spune el, este o lovitură a concurenţei.

„Sunt mâhnit de ce a apărut în presă. S-a ridicat alerta pe produsul meu şi marfa va fi repusă în vânzare. S-au făcut probe de laborator pe care le-am trimis la Laboratorul de Cercetare Alimentară din Bucureşti, singurul acreditat din ţară. Rezultatele au ieşit foarte bune. Am solicitat la DSV Braşov proba martor, dar nu o mai aveau, pentru că au luat o singură sticlă, iar analiza apei se făcuse într-un laborator neacreditat", ne-a spus Ion Călinescu, managerul SC Sorelis Oill Import Export SRL, din Vălenii de  Munte.

Zeci de mii de sticle de apă plată au fost retrase din supermarketurile din Prahova, după ce, la Braşov, s-a constatat că, la un sortiment de apă, s-a depăşit numărul total de germeni.

Citiţi AICI şi AICI mai multe amănunte despre apa infestată care a fost distribuită în supermarketurile din Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite