Ploieștiul a fost sub zodia protestelor. Două zile de mitinguri și scandări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După modelul protestelor din toată țara, sute de ploieșteni au ieșit în stradă, sâmbătă și duminică. Spre deosebire de Capitală, la Ploiești nu s-au produs incidente, iar jandarmii nu au aplicat amenzi și nici nu au fost nevoiți să intervină în forță.

Şase suporteri ploieşteni au fost reţinuţi de jandarmi în timpul protestelor violente de la Bucureşti. Reprezentanţii galeriei de la Petrolul au precizat că persoanele respective au făcut deplasarea pe cont propriu, clubul neavând nicio implicare în aceste ieşiri. Citiţi AICI reacţia din partea Petrolului.

Un jandarm ploieştean a fost lovit cu o piatră în cap în timpul protestelor din Bucureşti

Suporter Petrolul: „Dacă se mobiliza galeria, în stradă erau mii de oameni, nu câteva sute“

Primul protest s-a declanșat sâmbătă, după ora 15.00, și a adunat aproximativ 100 de persoane, majoritatea vârstnici, pensionari militari, revoluționari, dar și câțiva suporteri ai Petrolului Ploiești. Oamenii au scandat lozinci anti-Băsescu și anti-Guvern.

image

Click pe imagini pentru o fotogalerie de la protestul de sâmbătă

Duminică, la ora 14.00, 50 de persoane s-au strâns în fața Palatului Administrativ, înarmați cu mai multă recuzită decât în ziua precedentă: un megafon, fluiere, steaguri și lozinci.

Click aici pentru o fotogalerie de la protestul de duminică după-amiază

În jurul orei 17.00, acestora li s-au alăturat tineri, ieșiti în stradă după ce au aderat la o mișcare inițiată pe Facebook. Protestul a continuat, destul de vocal, până după ora 21.00. Aproximativ 200 de persoane erau în centrul Ploieștiului, duminică seara.

image

Click pe imagini pentru o fotogalerie de la protestul de duminică seara

Vedeți aici și un video de la protestele din Ploiești

Un bărbat a avut nevoie de Ambulanță, însă, potrivit rudelor acestora, pacientul nu participa la miting, fiind doar în trecere prin centrul orașului.

Pentru luni sunt anunțate alte proteste, de data aceasta la Câmpina. La apelul declanșat pe rețele de socializare și-au anunțat participarea peste 300 de persoane.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite