Ploieşti: Restaurarea cazinoului din Sinaia costă 500.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazinoul din Sinaia în noua sa formulă, aceea de Centru Internaţional de Conferinţe, a intrat într-un amplu program de reabilitare.

Este vorba despre continuarea unui proiect mai vechi, de reabilitare a clădirii, care, din lipsă de fonduri, a stagnat. Anul acesta, Ministerul Culturii Patrimoniului Naţional a asigurat 98% din totalul sumei de jumătate de milion de euro, necesară restaurării edificiului cultural considerat monument istoric.

Mazăre ameninţă că vinde Cazinoul din Constanţa!

Restul de bani sunt asiguraţi de bugetul propriu al Casino Sinaia, care se autofinanţează prin evenimentele private organizate în incinta clădirii.

„Estetica edificiului cultural lasă de dorit. Intrarea în clădire este învăluită în schelă. Lucrările au loc la faţadă. Asta nu înseamnă că în interior nu se desfăşoară niciun fel de activitate. În august o să avem o mulţime de evenimente precum Salonul de carte şi presă, Festivalul Enescu şi muzica lumii, şi Concursul Internaţional de Şah", a precizat Gabriela Ilie, reprezentant al Centrului Internaţional de Conferinţe.

Cazinoul din Sinaia a fost ridicat în timp record, între anii 1912 şi 1913. Primul acţionar al cazinoului, unde se desfăşurau jocuri de noroc, a fost baronul de Marcay. Clădirea are în componenţă o terasă, o grădină interioară şi nu mai puţin de 12 săli spaţioase care găzduiesc evenimente private şi culturale.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite