Mazăre ameninţă că vinde Cazinoul din Constanţa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazinoul din Constanţa era una dintre atracţiile turistice ale oraşului de la malul Mării Negre
Cazinoul din Constanţa era una dintre atracţiile turistice ale oraşului de la malul Mării Negre

La o sută de ani de când a fost ridicat Cazinoul din Constanţa, emblema oraşului de la malul mării, primarul Radu Mazăre ameninţă că vinde clădirea chinezilor.

„Sunt în discuţii cu consulul Chinei în ţară pentru atragerea unor investitori chinezi interesaţi să cumpere Cazinoul", a declarat în această seară Radu Mazăre pe canalele de televiziune.

În prezent, clădirea este concesionat încă de acum trei ani firmei Qeen Investments. Firma se obliga în 2007 să investească 9 milioane de euro numai în primii cinci ani. După trei ani de la concesiune, locul unde odinioară bogaţii României îşi puneau la bătaie averile, iar doamnele îşi etalau toaletele este ameninţat de degradare. Strălucirea de altădată a faimosului Cazinou din Constanţa a apus.

O poveste de un secol

Pereţii monumentului sunt pictaţi cu diferite mesaje: „Proprietate privată", „Dacă te văd în cazinou te împuşc" sau „Închis vizitatorilor. Întrebaţi la primărie". Mai multe geamuri sunt sparte, iar în locul pe unde odinioară se făcea aprovizionarea cazinoului se strânge gunoiul.

Cazinoul din Constanţa, cu elemente decorative Art Nouveau, a fost inaugurat la 15 august 1910. Apoi a fost concesionat, pentru exploatare, cu plata unor dividende către Primărie. Primul concesionar a fost Alphonse Haitz, proprietarul restaurantului Cafe de Paris, din Bucureşti. În timpul Primului Război Mondial, cazinoul a fost bombardat şi deteriorat. În 1928, edificiul a fost reparat, iar în 1934 au fost făcute şi alte lucrări de modernizare.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite