Ploieşti: Agresorul poliţistului înjunghiat va fi condamnat. Procurorii au finalizat rechizitoriul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul Lucian Mihai s-a întors de puţin timp la serviciu
Poliţistul Lucian Mihai s-a întors de puţin timp la serviciu

Procurorii de pe lângă Tribunalul Prahova vor înainta astăzi instanţei rechizitoriul în cazul poliţistului Lucian Mihai care a fost înjunghiat în timpul serviciului de un bărbat beat.

Incidentul s-a petrecut pe 18 aprilie când poliţistul de 32 de ani de la Secţia 2 din Ploieşti a fost chemat să intervină în cazul unui bărbat în stare de ebrietate care căzuse pe trotuar în cartierul Castor. Poliţistul l-a condus de Bogdan Gheorghe, de 61 de ani, acasă şi, în timp ce discuta cu soţia acestuia, bărbatul beat l-a atacat pe poliţist cu un cuţit în zona toracelui.

Dus de urgenţă la spital, Lucian Mihai a făcut septicemie şi a fost la un pas de moarte. După două luni petrecute în spitale din ţară şi din Viena s-a vindecat cu ajutorul a 7.500 de euro strânşi de colegii de muncă, politicieni, reprezentanţi ai administraţiei locale, sindicalişti şi sportivi din Prahova. Chiar dacă o perioadă va face doar muncă de birou, poliţistul este acum sănătos.

Citiţi aici şi alte detalii despre caz

Rechizitoriu finalizat

Între timp, procurorii Parchetului de pe lângă tribunalul Prahova au finalizat rechizitoriul în acest caz, iar pe baza expertizei de la Institutul Mina Minovici s-a stabilit că acesta avea discernământ.

"Am finalizat rechizitoriul, iar acesta va fi înaintat astăzi Tribunalului Prahova. Bogdan Gheorghe va fi încadrat la tentativă de omor deosebit de grav, pedeapsa prevăzută fiind cuprinsă între 7,5 şi 12,5 ani de închisoare", ne-a declarat procurorul Daniel Ghiţă. „Sper ca justiţia să-şi facă datoria. Vreau să-l văd pedepsit cum se cuvine pe acest om", ne-a spus şi poliţistul Lucian Mihai. Agresorul este în arest din data de 6 mai.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite